r
Nosalty Logó

Gőzölt naspolyás puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Gőzölt naspolyás puding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudinghoz

A karamellszószhoz

Összesen 2475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudinghoz

A karamellszószhoz

Összesen 2475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudinghoz

A karamellszószhoz

Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.8 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 2475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.8 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 2475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A karamellszószhoz

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A vajat kihabosítjuk a mézzel, cukorral és vaníliával, majd egyenként hozzáadjuk a két tojást, és tovább keverjük, míg a massza fel nem veszi őket teljesen. A lisztet elkeverjük a sóval, fűszerekkel, sütőporral és szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a nedves alaphoz. Gyorsan elkeverjük, de csak addig, míg nem maradnak a masszában száraz részek.
  2. Hozzáforgatjuk a tésztához a naspolyapürét is. Alaposan kivajazunk egy kellő méretű fémedényt (lehet sütőforma, de tál is), majd beleöntjük a masszát. Ne töltsük túl az edény felénél, mert nőni fog a sütemény. Az edény tetejét befedjük egy réteg alufóliával, majd egy réteg sütőpapírral is és az egészet lekötjük befőttes gumival vagy madzaggal.
  3. Egy kellően nagy lábosban vizet forralunk (ne érjen a fazék negyedénél tovább), majd, ha már gyöngyözik, az aljára helyezzük a masszával megtöltött edényt. Tegyünk alá valami hőálló tárgyat (pl. kistányér, pogácsaszaggató), ami megakadályozza, hogy közvetlen forróság érje a süteményt. A piskótát lefedve gőzöljük nagyjából másfél órán keresztül. A víz ne forrjon, csak gyengéden gyöngyözzön, és ha kell, pótoljuk ki az elpárolgott mennyiséget.
  4. A puding akkor készült el, ha egy beleszúrt tű vagy fogpiszkáló tisztán jön ki belőle. A még meleg süteményt kibontjuk, majd kiborítjuk egy tálra és a karamellszósszal, tejszínhabbal tálaljuk.

A karamellszószhoz

  1. A narancs levét és a cukrot egy serpenyőben elkezdjük melegíteni, kevergetés nélkül forgatjuk az edényt, míg karamellt nem kapunk. Ehhez hozzáadjuk a vajat, majd, ha elolvadt, a habtejszínt is. Kevergetve sűrű szószt főzünk, amit a tűzről levéve narancshéjjal és egy csipet sóval ízesítünk.
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 129
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 07.

Receptkategóriák

Gőzölt naspolyás puding
Lakos Benedek 264 recept

A klasszikus brit gőzölt puding naspolyás kiegészítést kap ebben a receptben, valamint aromás fűszereket, karamellszószos tálalást, egyszóval abszolút dekadens megjelenést. Ne féljünk a gőzöléstől sem, jóval egyszerűbb, mint amilyennek tűnik!

Hozzávalók

A pudinghoz

A karamellszószhoz

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek