r
Nosalty Logó

Mákos pite sárgabarackkal

Katica
Mákos pite sárgabarackkal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

458
Kalória
8.8g
Fehérje
70.5g
Szénhidrátok
16.4g
Zsír
134g
Víz
76.5g
Koleszterin
3.7g
Rost
38.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3643 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    134 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1255 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5648.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1616 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    2333 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.4 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1072.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1148 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    10041 micro
  • β-crypt
    910 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1554 micro
Összesen 3643 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a joghurtot robotgéppel jól keverjük össze. (2 dl natúr joghurttal is elkészíthető.) Reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a lágy margarint, és keverjük tovább. Végül a sütőporos, mákos lisztet is dolgozzuk a masszához.
  2. Egy 20x30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, a tetejét rakjuk ki felezett sárgabarackkal. 180 C fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt készre sütjük. Nem árt a tűpróba, hogy a közepe is rendesen átsüljön.
  3. A sütőből kivéve, a tepsiben hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki a tepsiből, tegyük egy rácsra, és azon hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt a tetejét porcukorral enyhén szórjuk meg, majd kockákra vágva szervírozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

Egy nagyon finom könnyű tészta, amit megbolondít a mák. Szaftossá teszi a sárgabarack. Szoktam készíteni szilvával, őszibarackkal, ringlóval, sőt lecsepegtetett kompótokkal is, a tetején, ha szeretitek, megszórva egy kevés durvára vágott dióval. Nekem ez most sajnos nem volt itthon.

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...