r
Nosalty Logó

Mákos pite sárgabarackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Mákos pite sárgabarackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3643 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1255 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5648.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1616 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    2333 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.4 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1072.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1148 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    10041 micro
  • β-crypt
    910 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1554 micro
Összesen 3643 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a joghurtot robotgéppel jól keverjük össze. (2 dl natúr joghurttal is elkészíthető.) Reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a lágy margarint, és keverjük tovább. Végül a sütőporos, mákos lisztet is dolgozzuk a masszához.
  2. Egy 20x30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, a tetejét rakjuk ki felezett sárgabarackkal. 180 C fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt készre sütjük. Nem árt a tűpróba, hogy a közepe is rendesen átsüljön.
  3. A sütőből kivéve, a tepsiben hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki a tepsiből, tegyük egy rácsra, és azon hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt a tetejét porcukorral enyhén szórjuk meg, majd kockákra vágva szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1185
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom könnyű tészta, amit megbolondít a mák. Szaftossá teszi a sárgabarack. Szoktam készíteni szilvával, őszibarackkal, ringlóval, sőt lecsepegtetett kompótokkal is, a tetején, ha szeretitek, megszórva egy kevés durvára vágott dióval. Nekem ez most sajnos nem volt itthon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek