Naspolya

Naspolya

Leírás

A hazánkban is honos, rózsafélék családjába tartozó naspolyafa termése. A gyümölcs kb. 4cm átmérőjű, barnás színű, utóérő. Ha a fán hagyva egyszer vagy kétszer megcsípi a dér, akkor megpuhul és fogyasztható, de ha leszedéskor még kemény, akkor pihentessük kamrában, szalmán, amíg megérik. A naspolya tápanyagtartalma meglehetősen magas, ráadásul kiváló C-vitamin forrás az évnek abban a szakában, amikor hazai, friss gyümölcsöt már nem lehet kapni. Általában lekvárfőzésre használják, magas pektintartalma miatt gyümölcszselét is készíthetünk belőle.

Mikor vegyem

Ősszel érik, de a hipermarketek polcain az év más szakában is megtalálható.

hogyan tároljam

Hűvösben.

1 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek