r
Nosalty Logó

Görög-szicíliai tarka grill-party

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Chef Petersson
Görög-szicíliai tarka grill-party
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Roston sült citromos sertés

Mentás-balzsamos cukkini kuszkusz

Szicíliai sült paprika

Összesen 1009 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Roston sült citromos sertés

Mentás-balzsamos cukkini kuszkusz

Szicíliai sült paprika

Összesen 2020 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Roston sült citromos sertés

Mentás-balzsamos cukkini kuszkusz

Szicíliai sült paprika

Összesen 93 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    778.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    447 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    4017 micro
  • β-crypt
    942 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5235 micro
Összesen 1009 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    118 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    2038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1557.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    893 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    8034 micro
  • β-crypt
    1884 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10470 micro
Összesen 2020 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Roston sült citromos sertés

Mentás-balzsamos cukkini kuszkusz

Szicíliai sült paprika

Elkészítés

Roston sült citromos sertés

  1. A sertésszeleteket töröljük szárazra, majd finoman klopfoljuk ki.
  2. Egy tálba keverjük össze a fűszereket az olajjal, a sóval, a borssal és a citrom levével, majd nyomjuk bele a fokhagymát préssel. Forgassuk bele a sertésszeleteket, és helyezzük lefedve három órára a hűtőbe.
  3. Ha szabadtéren grillezünk, akkor helyezzük a sertésszeleteket a rácsra, majd gyakran forgassuk őket és locsoljuk a páccal, míg el nem készülnek.
  4. Ha konyhában kívánjuk megsütni, akkor vegyük közepes erősségűre a főzőlapot, és plusz olaj nélkül süssük mindkét oldalát a sertésnek vörösre, miközben locsolgatjuk a páclével.

Mentás-balzsamos cukkini kuszkusz

  1. Forraljunk vizet a kuszkuszhoz, majd keverjük össze őket egy tálban, keverjük bele a vajat, és tegyük lefedve félre 5 percre.
  2. A cukkinit vágjuk apró kockákra, a fokhagymát karikára, majd forró olajban süssük meg őket. Vegyük lejjebb a lángot, és keverjük hozzá a balzsamecetet, a xilitet, a mentalevelet és a mazsolát.
  3. Keverjük össze végül a félretett kuszkusszal.

Szicíliai sült paprika

  1. A megmosott paprikákat helyezzük forró sütőbe, s néha megforgatva süssük őket addig, amíg a héjuk megráncosodik és fekete foltok jelennek meg rajtuk.
  2. Egy tálba keverjük össze a fűszereket, az olajat, a préselt fokhagymát, a citrom levét és a villával szétnyomkodott szardellafilét.
  3. A sült paprikákat vágjuk rövid csíkokra, majd keverjük bele a fűszeres, olajos mártásba.
  4. A paprikát, a kuszkuszt és a grillezett húst ízlésesen helyezzük el tányéron.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1454
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 17.

Ajánló

Gyümölcsös, olasz, száraz fehérbort, vagy görög fenyőbort ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chef Petersson 6 recept

Hideg volt még odakint, mikor ránk tört a grill-láz. Egy könnyed, nyári, mediterrán grill-tálra vágytunk, majd kisebb utánajárás után kísérletre adtuk a fejünket: egy görögös, fűszeres, grillezett, gyönyörű sertésszűz, valamint szicíliai zöldséges körettel akár azt is képzelhetjük, hogy a két kultúrát összehozva, valahol az egyik ország apró szigetén, friss hozzávalókból egy kellemes bor mellett a tengerparton, a nap erejét magunkba szívva fogyasztjuk el ezt a könnyed tálat.

Hozzávalók

Roston sült citromos sertés

Mentás-balzsamos cukkini kuszkusz

Szicíliai sült paprika

Címlapról ajánljuk

További cikkek