r
Nosalty Logó

Grillhús gorgonzolamártásban burgonyakrokettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Grillhús gorgonzolamártásban burgonyakrokettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A kroketthez

A krokett panírozásához

Összesen 1739 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A kroketthez

A krokett panírozásához

Összesen 6957 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A kroketthez

A krokett panírozásához

Összesen 227 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3095.1 g
  • Cink
    138 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 1739 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    309.9 g

Zsír

  • Összesen
    490.5 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    2012 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12380.6 g
  • Cink
    551 mg
  • Szelén
    417 mg
  • Kálcium
    2051 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    4281 mg
  • Nátrium
    4504 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1621.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    124 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    1648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1276 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 6957 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A kroketthez

A krokett panírozásához

Elkészítés

A húshoz

  1. A kroketthez aburgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és forró vízben odatesszük főni.
  2. Leszűrjük, összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojássárgákat, a lisztet.
  3. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, majd hűtőbe tesszük.
  4. A húsokat megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon forró grillserpenyőben kisütjük.
  5. A mártáshozközepes lángona hús visszamaradt zsírjában elkeverünk 1,5 ek lisztet.
  6. Lassan hozzákeverjük a tejszínt is, és felforraljuk.
  7. Belekeverjük a villával összenyomkodott gorgonzola sajtot, ízesítjük sóval, borssal szerecsendióval. A mártás akkor van kész, ha a sajt teljesen felolvadt benne.
  8. A burgonyás masszát kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen kissé megnedvesített kézzel kis kígyókat sodrunk belőle, méretre vágjuk, formázzuk.
  9. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva panírozzuk.
  10. Bő, forró olajban kisütjük.
  11. Tálalásnál mind a két fajta húsból teszünk a tányérra, leöntjük a mártással, és a burgonyakrokettekkel körítjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8183
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 28.

Ajánló

A krokett úgy az igazi, ha a belseje krémes, de a burgonyamasszához keverhetünk több lisztet is az egyszerűbb formázás érdekében, viszont ebben az esetben a végén kissé tömörebb állagú rudakat kapunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az étel tökéletes kiegészítője a burgonyakrokett. Igaz, a burgonyarudakkal való bajlódáshoz szükség van némi türelemre, de megéri elkészíteni, mert garantáltan leveszünk vele mindenkit a lábáról.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A kroketthez

A krokett panírozásához

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek