Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillhús gorgonzolamártásban burgonyakrokettel

Grillhús gorgonzolamártásban burgonyakrokettel
Grillhús gorgonzolamártásban burgonyakrokettel
85 perc / előkészület: 35 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az étel tökéletes kiegészítője a burgonyakrokett. Igaz, a burgonyarudakkal való bajlódáshoz szükség van némi türelemre, de megéri elkészíteni, mert garantáltan leveszünk vele mindenkit a lábáról.


hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

A kroketthez

A krokett panírozásához

ajánlat

A krokett úgy az igazi, ha a belseje krémes, de a burgonyamasszához keverhetünk több lisztet is az egyszerűbb formázás érdekében, viszont ebben az esetben a végén kissé tömörebb állagú rudakat kapunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kroketthez a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és forró vízben odatesszük főni.
  2. Leszűrjük, összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojássárgákat, a lisztet.
  3. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, majd hűtőbe tesszük.
  4. A húsokat megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon forró grillserpenyőben kisütjük.
  5. A mártáshoz közepes lángon a hús visszamaradt zsírjában elkeverünk 1,5 ek lisztet.
  6. Lassan hozzákeverjük a tejszínt is, és felforraljuk.
  7. Belekeverjük a villával összenyomkodott gorgonzola sajtot, ízesítjük sóval, borssal szerecsendióval. A mártás akkor van kész, ha a sajt teljesen felolvadt benne.
  8. A burgonyás masszát kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen kissé megnedvesített kézzel kis kígyókat sodrunk belőle, méretre vágjuk, formázzuk.
  9. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva panírozzuk.
  10. Bő, forró olajban kisütjük.
  11. Tálalásnál mind a két fajta húsból teszünk a tányérra, leöntjük a mártással, és a burgonyakrokettekkel körítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 834
elküldve: 2
receptkönyvben: 141
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült hús márványsajtos mártásban, csirke sajtszószban burgonyaropogóssal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1731
csirkemell filé 50 dkg
sertésszűz 35 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 1.5 evőkanál
főzőtejszín 5 dl
gorgonzola 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
burgonya 70 dkg
vaj 4 ek
tojássárgája 2 db
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 3 dl