Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás töltött húsroládok

Gombás töltött húsroládok
Gombás töltött húsroládok
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krumplipürével tálaltam. Nagyon finom, laktató étel.

hozzávalók / 4 adag

A gombás keverékhez

A húsos masszához

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és 3 ek olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd elkeverünk benne 1 db tojást. Átsütjük és kihűtjük.
  2. A zsemléket beáztatjuk a vízbe, majd kinyomkodjuk, hozzákeverjük a felkockázott szalonnát és a összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és 1 db tojást és a zsemlemorzsát. Ízesítjük köménnyel, paprikával, sóval és borssal.
  3. A masszából formázunk kis lepényeket, és teszünk bele kevés gombás keveréket, és gombócokká dolgozzuk össze.
  4. Kiolajozott tepsibe tesszük, öntünk alá 1/2 dl vizet, és letakarva 190 fokon 40 percig sütjük.
  5. Közben átforgatjuk a batyut. Mielőtt teljesen megsül, előtte 10 percre levesszük róla, amivel befedtük (fólia).
  6. A szósz: a majonézhez keverjük a megpucolt és felkockázott hagymát és az uborkát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 183
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1132 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombatöltelékes rolád, töltött húsgombócok, gombatöltelékes fasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

623
gomba 25 dkg
vöröshagyma 2 db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
darált pulykahús 50 dkg
tojás 1 db
fokhagyma 2 gerezd
zsemle 2 db
császárszalonna 10 dkg
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
zsemlemorzsa 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
lila hagyma 1 db
csemegeuborka 3 db
majonéz 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint