Töltött csirkemellrolád
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bodnár Évi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
33g paprikás kolbász151 kcal
-
33g főtt sonka47 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
-
123g újhagyma24 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
1g fekete bors2 kcal
-
0g só0 kcal
-
24 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g zsemlemorzsa66 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
142g napraforgó olaj313 kcal
Összesen
987
kcal
- 15% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
100g paprikás kolbász452 kcal
-
100g főtt sonka140 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
2956
kcal
- 15% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
13.7g csirkemellfilé16 kcal
-
6.1g paprikás kolbász27 kcal
-
6.1g főtt sonka8 kcal
-
6.1g trappista sajt21 kcal
-
22.3g újhagyma4 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
3g zsemlemorzsa12 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
25.8g napraforgó olaj57 kcal
Összesen
176
kcal
- 15% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 50.6 g
Zsír
-
Összesen 72.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 336 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1953.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 1004 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 189 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1167 micro
Összesen
987
kcal
- 15% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 151.8 g
Zsír
-
Összesen 218.4 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 1007 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5861.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 1037 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1444 mg
-
Nátrium 3013 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 567 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 756 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 52 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 473 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 794 mg
-
Retinol - A vitamin: 643 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1356 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3502 micro
Összesen
2956
kcal
- 15% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
-
1 db csirkemellfilé
-
10 dkg paprikás kolbász
-
10 dkg főtt sonka
-
10 dkg trappista sajt
-
4 db újhagyma
-
2 db tojás
-
1 tk fekete bors
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
50 g finomliszt
-
50 g zsemlemorzsa
-
2 db tojás
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Éles késsel vékonyra (3-3 szeletre) vágjuk a fél-fél csirkemell filét, kicsit kiveregetjük, finoman megsózzuk.
- Kevés zsiradékon megfuttatjuk a felkarikázott újhagymát, rádobjuk a pici kockákra vágott kolbászt és sonkát, pici sót, és fedő alatt, alacsony lángon 4-5 percig pároljuk. Ráöntjük a kevés sóval, villával felvert tojásokat, és megsütjük. Még forrón belekeverjük a lereszelt sajtot is.
- Ezzel a töltelékkel töltjük meg a hússzeleteket az alábbi módon: Egy evőkanálnyi tölteléket rákenünk a filére, és a szélesebb szélénél kezdjük feltekerni úgy, hogy minden hajtás után kicsit megnyomjuk a feltekert részt, utána hajtjuk tovább. Ezzel a módszerrel tömörítjük a tölteléket a hússal, így vágáskor is szép, tömör felületet kapunk, és nem is esik szét.
- Az általunk megszokott módon panírozzuk, és bő zsiradékban (legalább a tekercs feléig érjen) pirosra sütjük. Minden adag után szűrjük át a zsiradékot fém teaszűrőn, hogy a leeső pörzsanyag ne égjen meg.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 10052
- Feltöltés dátuma: 2024. december 01.
Ajánló
Hidegen felszeletelve jól mutat hidegtálon is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bodnár Évi
27 recept
Rézsutosan kettévágva, tetszés szerinti körettel tálaljuk. Én frissen őrölt négyféle borskeveréket használtam az ízesítéséhez.