Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell - bazsalikommal a zsebében

Csirkemell - bazsalikommal a zsebében
Csirkemell - bazsalikommal a zsebében
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie egyik műsorában, a "30 perces ételek" -ben láttam ezt a receptet. Illetve nem pont ezt, mert az eredetit elfelejtettem leírni, de az ötlet Jamie-t illeti. Hú, nagyon fincsi lett!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A blogon megnézhetitek, hogyan kell zsebet vágni a csirkemellbe, ide nem tudtam felrakni a képet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell vastag felébe "zsebet" vágunk, megsózzuk.
  2. A felaprított bazsalikomot, egy kis kakukkfüvet, reszelt (vagy áttört) fokhagymát és a citromhéjat összenyomkodunk egy villával.
  3. Ezt a "masszát" beletöltjük a zsebbe, majd visszahajtjuk a zseb felső részét.
  4. Egy kis olajon mindkét felét pirosra sütjük, majd bevizezett sütőpapírral betakarjuk a mellet, és még így kb. 10 percig sütjük. (Ez fogja nekünk garantálni, hogy a csirke szépen átsül, de nem száradik ki, szaftos marad - tényleg működik!)
  5. Amikor letelt a sütési idő, a csirkét kivesszük, a serpenyőben maradt cuccot pedig frissen facsart citromlével meglocsoljuk, és ezt tálaláskor a husira öntjük. (Ezt a lépést nehogy kihagyjátok!)
  6. A csirkucit szépen felszeleteljük és megköszönjük Jamie-nek a jó ötleteket :)
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 501
elküldve: 14
receptkönyvben: 552
elkészítve: 5/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Bors&Pepper

Mióta szakács: 2011.03.10.
23 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

bazsalikommal töltött csirkemell, fűszeres töltött csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

379
csirkemell filé 2 db
fokhagyma 1 gerezd
citromhéj 1 ek
bazsalikom 1 csokor
kakukkfű 3 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
citromlé 1 fél citromból nyert