Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes házi pizza

Gluténmentes házi pizza
Gluténmentes házi pizza
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamiért a rendelt pizzák közt nagyon kevés igazán jót találni, vagy túl vastag a tésztája, vagy szinte semmi feltét nincs rajta... vagy én vagyok nagyon finnyás. Mindenesetre, jobban érzem magam, ha házilag készítem el a pizzát, ahelyett, hogy rendelnék, főleg, mert nagyon kevés gluténmentes változatot lehet kapni, azok is hagynak kívánni valót maguk után. Ezt a receptet többször átdolgoztam és tökéletesítettem, de megtaláltam a legjobb arányokat.

hozzávalók / 2 adag

tészta

feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, beleöntjük a vizet és az olajat, majd jól összekeverjük. Sokszor magokat is teszek a tésztába, nyugodtan próbáljátok ki úgy is, egy marék magkeverék nem rontja el, sőt! Arra figyeljünk, hogy a tészta nem lesz olyan, mint a pizzatészta, egy kissé ragadós tésztát kapunk.
  2. Hagyjuk állni, míg kicsit meg nem kel, úgy 20 percig, majd ha szükséges, még egy kis lisztet hozzáadunk. A lényeg, hogy formázható, nem folyós tésztát kapjunk. A sütőt előmelegítjük 250 fokra (légkeverés), majd a pizzalapot megkenjük fokhagymás olajjal és paradicsomszósszal.
  3. Elősütjük olyan 5 percig, majd ezt követően megpakoljuk a hozzávalókkal. Bármit lehet rá tenni, de ne tegyünk rá túl sokat, mert nem fog normálisan átsülni. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 619
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pizza
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

reform pizzatészta, olajbogyós pizza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

994
zabpehelyliszt 4 evőkanál
kukoricaliszt 3 evőkanál
rizsliszt 2 evőkanál
útifű maghéj 1 ek
instant élesztő 1 tasak
olívaolaj 1 ek
víz 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
zöld olajbogyó 5 dkg
szalámi 5 dkg
pizzaszósz 5 ek
sajt 10 dkg
parmezán sajt 5 dkg
kéksajt 5 dkg
olívaolaj 4 ek
fokhagyma 1 gerezd