Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos tepsis pizza

Kolbászos tepsis pizza
Kolbászos tepsis pizza
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tepsis pizza egyetlen titka, hogy érdemes kiolajozott tepsin pihentetni/keleszteni a begyúrt tésztát, utána sokkal egyszerűbben méretre formázható, és könnyen ki is csúszik majd a tepsiből.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A paradicsomszószhoz

Feltétnek

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Öntsük a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, a langyos vizet, és alaposan gyúrjuk össze, majd néhány percig dagasszuk. A tészta állaga akkor jó, ha elválik az edény falától, és már nem ragad.
  2. Egy tepsit kiolajozunk, majd beletesszük a tésztát. A kezünkkel óvatosan széthúzzuk, amennyire engedi. (Nem kell nagyon erőltetni, mert ilyenkor még kemény a tészta, csak érzéssel.) Fóliával lefedjük, és nagyjából fél-egy órát hagyjuk kelni.
  3. Ha a tészta megkelt, levesszük róla a fóliát, és a kezünkkel ezúttal a tepsi széléig húzzuk.

A paradicsomszószhoz

  1. Ha elég sűrű a passzírozott paradicsom, akkor elég csak mindent alaposan összekeverni. Ha hígabb verzióval lenne dolgunk, akkor viszont főzzük össze, sűrűsítsük, hogy ne áztassa el a tésztát.

Feltétnek

  1. A mozzarellát vékonyra felszeleteljük, kirakjuk vele a kinyújtott tésztát, erre kerül rá a paradicsomszósz, majd a kolbászkarikák, végül pedig a parmezán.
  2. 250 fokos (vagy ha ennél többet bír a sütőnk, akkor a maximum fokozaton) 12-15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 202
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
344 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pizza
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pizza tepsiben

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zeana
zeana / zeana Wed, 2019-03-13 23:27

Elkészítettem a tésztát, a feltétet másképp készítettem, mert az itthoni dolgokat szerettem volna felhasználni, szóval a tésztáról szeretnék nyilatkozni :) NAGYON JÓ recept! Én friss élesztővel csináltam, mert az volt itthon. Kelt tésztához képest nem macerás, relatív gyorsan megvan és gyönyörűen elvált a tepsitől, ropogott. Mmmm, isteni! Máskor is el fogom készíteni, köszönöm a receptet!

604
finomliszt 550 g
instant élesztő 7 g
cukor 1 ek
1 teáskanál
olívaolaj 4 ek
víz 250 ml
passzírozott paradicsom 40 dkg
oregánó 1 teáskanál
chilipehely 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
1 csipet
fekete bors 0 ízlés szerint
mozzarella 250 g
gyulai kolbász 50 g
parmezán sajt 50 g