Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes borsóleves

Gluténmentes borsóleves
Gluténmentes borsóleves
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én a borsólevest lisztből készült galuskával, meg tejjel felöntve főztem eddig. Amióta a lánykám nem fogyaszthat glutént és tejfehérjét, azóta kísérletezgetek a régi receptjeim reformálásával. Ez nem is tudom hányadik borsóleves, de ez végre már ízlett nekem. Remélem, a lánykámnak is fog.

hozzávalók / 6 adag

a galuskához

a leveshez

Szólj hozzá!

elkészítés

a galuskához

  1. Egy kis tálban verjük fel a tojást sóval meg a kurkumával. Keverjük hozzá a rizslisztet, illetve a darát. Tegyük félre.
  2. Ezekkel az arányokkal kicsit keményebb galuskát kapunk, ha puhábbra szeretnénk, akkor a darából szinten 2 ek. rakjunk, úgymint a rizslisztből.

a leveshez

  1. Egy fazékban hevítsük fel az olajat, közepes lángon. A sárgarépát vékonyan karikázzuk fel. Dobjuk az olajra az apró kockára vágott zellerrel együtt. Dinszteljük pár percig. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, kevergessük, kicsit süssük át, hogy elveszítse a nyers ízét.
  2. A jalapenot vágjuk apróra (ha nem szeretjük a csípőset, akkor távolítsuk el a magokat, és vágjuk ki az ereit), rakjuk a fazékba. Sózzuk, öntsük fel vízzel, forraljuk fel.
  3. Amikor felforr, akkor tekerjük kis lángra, és lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak (kb. 20 perc).
  4. Szaggassuk bele a galuskát (én nokedliszaggatót használok, mert nekem úgy a leggyorsabb). Közepes lángon főzzük pár percig. Vegyünk ki egy szemet, hogy megpuhult-e már. Ha igen, akkor tekerjük fel a lángot a legmagasabbra, és amikor ismét forr a leves, öntsük bele a fagyasztott zöldborsót.
  5. Újra forrástól számítva 1-2 percig főzzük. Aprítsuk fel a petrezselymet, és rakjuk a levesbe, de ezzel már nem főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 1 969
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
707 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsóleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

155
tojás 1 db
1 csipet
kurkuma 1 csipet
rizsliszt 2 csapott ek
kukoricadara 3 csapott ek
szőlőmagolaj 2 ek
sárgarépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
sűrített paradicsom 2 ek
jalapeño 1 db
2 teáskanál
ételízesítő 2 teáskanál
víz 2.5 l
zöldborsó 45 dkg
petrezselyem 1 csokor