r
Nosalty Logó

Gesztenyés krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Gesztenyés krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 636 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 6352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 636 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    360.1 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3518 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    701.8 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2609 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 6352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd félúton fokozatosan hozzáadjuk a cukor felét. A sárgáját is habosra és világosra keverjük a maradék cukorral nagyjából 2 perc alatt, ehhez csorgatjuk hozzá az olajat.
  2. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a sárgájákhoz adjuk. Elkeverjük, utána jöhet a tej is. A masszába forgatjuk óvatosan a keményre vert tojáshabot.
  3. A sütőt előmelegítjük 170 fokra és kibéleljük egy szögletes, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral. A masszát elegyengetjük a formában, majd 13-15 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd lehámozzuk róla a papírt és visszahelyezzük az edény aljába.
  4. A kávét felforraljuk 1 evőkanál cukorral, a narancs héjával illetve némi narancslével. Az így kapott sziruppal megkenjük a piskóta felületét (ne áztassuk el, csak ízesítsük).

A gesztenyés krémhez

  1. A pudingport elkeverjük 100 milliliter tejjel, közben a maradékot feltesszük melegedni egy fazékban. Ha már kellően meleg, hozzáöntjük a pudingos keveréket, majd sűrű krémet főzünk belőle. Egy tálba öntjük, a felszínére frissentartó fóliát nyomunk (hogy ne bőrösödjön be), majd a hűtőbe tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Amikor megdermedt, kézi mixerrel fellazítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és elkeverjük. Ekkor, folyamatos keverés mellett, kis adagokban beleszórjuk a puha vajat, végül pedig a gesztenyemasszát.
  3. A krémet elegyengetjük a piskótalapon, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tejszínhabot.

Az összeállításhoz

  1. A tejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, majd, ha már félúton járunk a kemény hab felé, hozzáadjuk a habfixálót is. Csúcsos habot verünk, amit elegyengetünk a sütemény tetején. Legalább 1 órára visszatesszük a hűtőbe dermedni.
  2. Ha kész, kivesszük a hűtőből, majd a formából is, felszeleteljük, a tetejét reszelt csokoládéforgáccsal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 8698
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 15.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Gesztenyés krémes
Lakos Benedek 264 recept

Habos kalap alatt gesztenyével spékelt vaníliakrém vár, a sütemény puha, kakaós piskótája lenyűgözően légies. Nagy szavak ezek egy alapvetően pofonegyszerű édességről, ami könnyedén összeállítható... és még könnyebben elfogyasztható egy ültő helyben.

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek