r
Nosalty Logó

Merci szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Merci szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.5 g

Zsír

  • Összesen
    440.8 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    1553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7323.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1961 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    2957 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    820.5 g
  • Cukor
    574 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2443 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2400 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1302 micro
Összesen 7572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és 10 ek vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a dió felét, majd óvatosan a habot is.
  3. A sütőt előmelegítjük, és a tésztát kisütjük kb. 40 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krémhez a tejet a grízzel felfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat a cukorral kikeverjük, majd a dióval együtt a kihűlt grízhez adjuk.
  5. A kihűlt tésztára rákenjük a szintén kihűlt grízes krémet.
  6. A mázhoz a csokit felolvasztjuk a vajban, majd a grízes krém tetejére kenjük.
  7. 3-4 órát hűtjük a felvágásig, és persze utána is hűtve kell tárolni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21582
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom ez a süti! Igaz, sok munka van vele (legalábbis nekem Baba mellett soknak tűnt), de megéri. Azért lett Merci szelet a neve, mert Merci csoki van a tetejére olvasztva, és így jobban is hangzik :D

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!