Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos-ananászos krémes

Kókuszos-ananászos krémes
Kókuszos-ananászos krémes
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámmal együtt készítettük ezt a krémes süteményt idén karácsonykor. Mindenkinek nagyon ízlik. Isteni krémes, de nem túl édes. A recept a 2009-es Rama receptkönyvből származik.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A kókuszos krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat egyesével szétválasztjuk. A sárgájukat cukorral és vízzel habverő segítségével kb. 4 perc alatt habosra kikeverjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd az előző masszába forgatjuk.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is beleforgatjuk a masszába. A kapott tésztát kettéosztjuk, és az egyik adagot kakaóporral színezzük.
  4. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk, kikenjük vékonyan margarinnal, az ananászkarikákat lecsöpögtetjük, papírtörlővel jól leitatjuk, majd szépen egymás mellé rendezzük őket (4x5). Az ananászok közepébe helyezünk 1-1 szem magozott meggyet.
  5. A lerakott gyümölcsre rákenjük először a sárga tésztát, majd a barna tésztát. Nem gond, ha kicsit keverednek, annál szebb lesz a végeredmény. Előmelegített sütőbe helyezzük a tepsit, és megsütjük a tésztát. Várjuk meg, amíg kihűl, mielőtt gyúrótáblára borítva lehúzzuk róla a fóliát.
  6. A következő lépés a krém elkészítése. Ehhez a tejben simára keverjük a lisztet. Vaníliás cukrot adunk hozzá, majd folyamatos kevergetés mellett finom krémet készítünk.
  7. A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra keverjük, majd ezt is apránként hozzáadjuk a kihűlt krémhez.
  8. A legutolsó mozzanat a kókuszreszelék hozzáadása. A krémet mindenképp hűtsük le (hűtőben vagy az erkélyen), mielőtt a süteményre kenjük. 
  9. A csokoládét olvasszuk meg gőz fölött, hogy simább legyen, adjunk hozzá egy kis olajat. Tetszés szerinti mintázatot rajzolunk a krémes tetejére.
  10. Próbáljuk úgy szeletelni, hogy mindenkinek jusson egy egész ananászkarika.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 29x41x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 885
elküldve: 2
receptkönyvben: 178
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kókuszos krémes, ananászos krémes, kókuszos-ananászos sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

548
tojás 8 db
cukor 20 dkg
víz 4 ek
sütőpor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
ananászkonzerv 400 g
meggybefőtt 20 dkg
margarin 2 dkg
tej 3 dl
finomliszt 4 evőkanál
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek