Nosalty Logó

Vattacukor

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vattacukor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1312 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5240 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 358 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1312 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    258 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.6 g
  • Cukor
    506 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    429 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2355 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1467 micro
Összesen 5240 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 358 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Lábasba vizet teszünk fel forrni.
  2. Ha forr a víz, a gőz felett felverjük a szétválasztott tojásfehérjéket.
  3. Ahogy a hab keményedik, kicsinyenként beletesszük a cukrot, és jó keményre verjük.
  4. Levesszük a gőzről, és belekeverjük a tojások sárgáját.
  5. Utána beletesszük a puncs-, és a vaníliás pudingporokat.
  6. Sütőpapírral kibéleljük a (kb. 23 x 38 cm-es) tepsit, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  7. Amíg a tészta sütés után kihűl, elkészítjük a krémet:
  8. A vajat habosra keverjük a cukorral.
  9. Vaníliás cukorral és rummal ízesítjük.
  10. A tésztát kettévágjuk és megkenjük a krémmel.
  11. Tetejére felverjük a tejszínhabot és bevonjuk vele a tészta tetejét.
  12. A habra tortadarát szórunk, és azonnal lehet vizes késsel szeletelni.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 49774
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 06.

Ajánló

Könnyű édes desszert egy vasárnapi ebéd után. A pudingporokat lehet variálni: készült már csokoládés, pisztáciás, banános, karamellás változatban is. A lényeg, hogy hároma tasak gyümölcsös pudingporhoz teszek egy vaníliásat. Nagyon jó színes tésztákat lehet így készíteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyik legkedvesebb, gyorsan elkészíthető süteményeim egyike. A recept érdekessége, hogy nem kell bele sem sütőpor, sem egyéb fujatószer.  

Hozzászólások

ze(n)derta

kedves Mária! gratulálok! ez egy klasszikus házisütemény recept, ami mifelénk nem hiányozhat a lakodalmas kínálatból. nálunk Gertrúd szeletnek hívják, és annyiban más, hogy a tetejére g?z felett felvert két tojás fehérjéb?l készült habot teszünk a tejszín helyett. további jó f?z?cskézést! üdv, toma

Törölt felhasználó

Megsütöttem Húsvétra nagyon finom lett,de legközelebb két adagot kell csinálnom,mert kevés volt hamar elfogyott.Gratulálok a recepthez ajánlom mindenkinek Üdv:Ildikó

Törölt felhasználó

Sziasztok,nekem is szerepelt a húsvéti sütik között és a lányoknak ez a süti volt a kedvencük,nagyon finom ,köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Szia!megcsináltam ezt a sütit, isteni finom lett!!! annyi változtatással , hogy tejszínnel töltöttem , mert a vajas krémeket nem szeretem :)

Törölt felhasználó

Már régóta szemeztem ezzel a recepttel. Újévre ez volt az egyik, amit elkészitettem. Erdei gyümölcsös pudingot tettem a tésztába és csokis pudinggal f?zött krémmel töltöttem. Hm, jól is nézett ki, meg finom is volt. Csak hamar elfogyott. Ki fogom próbálni más iz? pudinggal is. Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Szoktam készíteni banános, pisztáciás , karamellás , csokoládés puding porból. Egyszer epreset is sütöttem de azzal nem sikerült.Puszi Marika

Törölt felhasználó

Csak gratulálni tudok az "étlapodhoz", mintha az én szívemb?l sütnél és f?znél. (Egyébként a munka gyógyít)

Törölt felhasználó

Kedves Katalin! Köszönöm! A terápiát meg már régen használom!Sok puszi Marika

Törölt felhasználó

Korulbelul 35 eve probalom a receptet beszerezni - gyerek koromban egyszer nagymamamnal a "bucsuban" videken ettem. Azota is emlekszem, mennyire imadtam, betegre ettem magamat belole. Most is nagyon finom lett....en persze megkostoltam azonnal, de a geyerekek csak holnap kapnak belole. Nagyon koszonom! Gyermekkori emlekeket hozott vissza! Feltetlen megprobalom mas izu pudinggal - a bananos isteninek hallatszik!

Törölt felhasználó

Szia Letti! Ez egy nagyon régi süti valóban. Kipróbáltam nagyon sok féle íz? pudingporral, egyedül az epressel nem sikerül, nem tudom miért. Nagyon jó lett a karamellás , csokis, pisztáciás és készítettem banánost is. Sok sikert hozzá, és jó sütizést a családnak!Marika

libaláb

Finom, és annyira különleges. Sokszor sütök, ezért nehéz a többit?l igazán különböz? finomságot találnom, de szerencsére ez pont olyan. Köszönöm a szuper receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek