r
Nosalty Logó

Vattacukor

NS
Vattacukor
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1312
Kalória
11g
Fehérje
168.6g
Szénhidrát
64.5g
Zsír
107.3g
Víz
433.5g
Koleszterin
755mg
Élelmi rost
126.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1312 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5240 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 358 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1312 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    258 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    674.6 g
  • Cukor
    506 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    429 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2355 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1467 micro
Összesen 5240 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 358 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Lábasba vizet teszünk fel forrni.
  2. Ha forr a víz, a gőz felett felverjük a szétválasztott tojásfehérjéket.
  3. Ahogy a hab keményedik, kicsinyenként beletesszük a cukrot, és jó keményre verjük.
  4. Levesszük a gőzről, és belekeverjük a tojások sárgáját.
  5. Utána beletesszük a puncs-, és a vaníliás pudingporokat.
  6. Sütőpapírral kibéleljük a (kb. 23 x 38 cm-es) tepsit, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  7. Amíg a tészta sütés után kihűl, elkészítjük a krémet:
  8. A vajat habosra keverjük a cukorral.
  9. Vaníliás cukorral és rummal ízesítjük.
  10. A tésztát kettévágjuk és megkenjük a krémmel.
  11. Tetejére felverjük a tejszínhabot és bevonjuk vele a tészta tetejét.
  12. A habra tortadarát szórunk, és azonnal lehet vizes késsel szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p

Az egyik legkedvesebb, gyorsan elkészíthető süteményeim egyike. A recept érdekessége, hogy nem kell bele sem sütőpor, sem egyéb fujatószer.  

Nosalty stories

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...