Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vattacukor

Vattacukor
Vattacukor
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legkedvesebb, gyorsan elkészíthető süteményeim egyike. A recept érdekessége, hogy nem kell bele sem sütőpor, sem egyéb fujatószer.

 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Könnyű édes desszert egy vasárnapi ebéd után.
A pudingporokat lehet variálni: készült már csokoládés, pisztáciás, banános, karamellás változatban is. A lényeg, hogy hároma tasak gyümölcsös pudingporhoz teszek egy vaníliásat.
Nagyon jó színes tésztákat lehet így készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lábasba vizet teszünk fel forrni.
  2. Ha forr a víz, a gőz felett felverjük a szétválasztott  tojásfehérjéket.
  3. Ahogy a hab keményedik, kicsinyenként beletesszük a cukrot, és jó keményre verjük.
  4. Levesszük a gőzről, és belekeverjük a tojások sárgáját.
  5. Utána beletesszük a puncs-, és a vaníliás pudingporokat.
  6. Sütőpapírral kibéleljük a (kb. 23 x 38 cm-es) tepsit, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  7. Amíg a tészta sütés után kihűl, elkészítjük a krémet:
  8. A vajat habosra keverjük a cukorral.
  9. Vaníliás cukorral és rummal ízesítjük.
  10. A tésztát kettévágjuk és megkenjük a krémmel.
  11. Tetejére felverjük a tejszínhabot és bevonjuk vele a tészta tetejét.
  12. A habra tortadarát szórunk, és azonnal lehet vizes késsel szeletelni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 48 046
elküldve: 4
receptkönyvben: 713
elkészítve: 18/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vattacukor süti, vattacukor szelet, vattacukor sütemény

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

LettiSz.
LettiSz. Fri, 2013-05-10 04:18

Korulbelul 35 eve probalom a receptet beszerezni - gyerek koromban egyszer nagymamamnal a "bucsuban" videken ettem. Azota is emlekszem, mennyire imadtam, betegre ettem magamat belole. Most is nagyon finom lett....en persze megkostoltam azonnal, de a geyerekek csak holnap kapnak belole. Nagyon koszonom! Gyermekkori emlekeket hozott vissza!
Feltetlen megprobalom mas izu pudinggal - a bananos isteninek hallatszik!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2013-05-10 07:57

Szia Letti!
Ez egy nagyon régi süti valóban. Kipróbáltam nagyon sok féle ízű pudingporral, egyedül az epressel nem sikerül, nem tudom miért. Nagyon jó lett a karamellás , csokis, pisztáciás és készítettem banánost is. Sok sikert hozzá, és jó sütizést a családnak!Marika

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Sun, 2011-08-07 15:38

Csak gratulálni tudok az "étlapodhoz", mintha az én szívemből sütnél és főznél.
(Egyébként a munka gyógyít)

k.v.ildiko
k.v.ildiko Thu, 2011-01-06 17:10

Már régóta szemeztem ezzel a recepttel. Újévre ez volt az egyik, amit elkészitettem. Erdei gyümölcsös pudingot tettem a tésztába és csokis pudinggal főzött krémmel töltöttem. Hm, jól is nézett ki, meg finom is volt. Csak hamar elfogyott. Ki fogom próbálni más izű pudinggal is. Köszönöm a receptet.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Thu, 2011-01-06 18:37

Szoktam készíteni banános, pisztáciás , karamellás , csokoládés puding porból.
Egyszer epreset is sütöttem de azzal nem sikerült.Puszi Marika

Dandera
Dandera Sat, 2010-10-09 18:03

Szia!megcsináltam ezt a sütit, isteni finom lett!!! annyi változtatással , hogy tejszínnel töltöttem , mert a vajas krémeket nem szeretem :)

renáta
renáta Thu, 2010-04-08 15:29

Sziasztok,nekem is szerepelt a húsvéti sütik között és a lányoknak ez a süti volt a kedvencük,nagyon finom ,köszi a receptet.

ildikó40
ildikó40 Mon, 2010-04-05 16:46

Megsütöttem Húsvétra nagyon finom lett,de legközelebb két adagot kell csinálnom,mert kevés volt hamar elfogyott.Gratulálok a recepthez ajánlom mindenkinek
Üdv:Ildikó

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2009-11-07 10:49

2009. november 6-án ez a recept volt a legnépszerűbb, ahogy ezt Mária receptjeinél már megszoktuk:)

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2009-11-07 08:03

kedves Mária!
gratulálok! ez egy klasszikus házisütemény recept, ami mifelénk nem hiányozhat a lakodalmas kínálatból. nálunk Gertrúd szeletnek hívják, és annyiban más, hogy a tetejére gőz felett felvert két tojás fehérjéből készült habot teszünk a tejszín helyett.
további jó főzőcskézést!
üdv,
toma

1312
tojás 6 db
porcukor 28 dkg
puncs pudingpor 3 tasak
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rum 0.5 dl
habtejszín 2 dl
csokoládédara 2 ek