Kávé

Kávé

Leírás

A trópusi éghajlaton termő kávécserje feldolgozott magja. A kesernyés ízű ital előnyei fő hatóanyagához, koffeintartalmához kötődnek: növeli az éberséget, stimulálja az ideg-, szív-, és érrendszert, és közismerten vízhajtó hatású. Szemes, őrölt és instant változatban kapható. Leggyakoribb kávéfajták: Coffea arabica (typica, bourbon, mokka) és a Coffea canephora (robusta, kouillon, uganda).

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Levegőtől és fénytől védett, hűvös helyen, hermetikusan zárható dobozban.

100g Kávé

fehérjetartalom

0.12 g

zsírtartalom

0.184 g

szénhidráttartalom

1.67 g

víztartalom

97.8 g

gramm kávé?

Top ásványi anyagok

Magnézium

80 mg

Nátrium

14 mg

Foszfor

7 mg

Kalcium

2 mg

Top vitaminok

Niacin - B3 vitamin

5.207 mg

Kolin

2.6 mg

B6 vitamin

0.002 g

C vitamin

0.2 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.12 g

Zsír

telített zsírsav

0.092 g

többszörösen telített zsírsav

0.092 g

ásványi anyagok

Kalcium

2 mg

Vas

0.13 mg

Magnézium

80 mg

Foszfor

7 mg

Nátrium

14 mg

Cink

0.05 mg

Réz

0.05 mg

Mangán

0.05 mg

szénhidrát

víz

97.8 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.001 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.177 mg

Niacin - B3 vitamin

5.207 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.028 mg

Folát

1 µg

Kolin

2.6 mg

E vitamin

0.01 mg

K vitamin

0.1 µg

C vitamin

0.2 mg

B6 vitamin

0.002 g

147 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!