r
Nosalty Logó

Fűszeres-zöldséges olasz tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Fűszeres-zöldséges olasz tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2518.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    1443 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1033 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    1562 micro
Összesen 643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10075.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    1415 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2039 mg
  • Nátrium
    5772 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1047.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    624 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1039 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    4131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    115056 micro
  • Lut-zea
    6247 micro
Összesen 2568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6857 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben al dente (fogkeményre) főzzük.
  2. A padlizsánt meghámozzuk, 0,5 cm-es szeletekre vágjuk, 1 ek olívaolajon zöldség grillfűszerrel ízlés szerint megszórva megpirítjuk.
  3. A paradicsomszószba teszünk 1 tk bazsalikomot, oreganót, kakukkfüvet, szárított zellerlevelet, puttanesca fűszerkeveréket, 2 szardellát.
  4. Egy tűzálló tálba lerakjuk a tészta egyharmadát, ráhalmozzuk a megsült padlizsánt, majd a fűszeres paradicsomszószt.
  5. Ezt követi a következő harmad tészta, a hasonlóképpen megpirított, citrommal meglocsolt cukkini, amire kapribogyót szórunk, és szétterítjük rajta a második harmad szószt.
  6. Harmadik rétegként a maradék tészta, a zöldség grillfűszerrel és borssal megpirított gomba, fűszeres paradicsomszósz, a felszeletelt mozarella és a tetejére a reszelt parmezán.
  7. A felhalmozott étkeket előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7451
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres-zöldséges olasz tészta
Évi néni 1830 recept

Újra a maradék feldolgozás jegyében ténykedtem. Olykor muszáj vagyok mindent kipusztítani a hűtőmből, ha új árut szeretnék a helyébe tenni. Itt a húsvét, kissé fel kell töltekezni, de előtte jó, ha megcsappantom a bent lévő árukészletet. VEGA-nak írom, de természetesen tudom, hogy a szardella hal, de oly elenyésző a mennyiség - csak az íze kedvéért -, hogy talán elnézitek ezt nekem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...