Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-sajtos rakott tészta Kakaóscsigától

Gombás-sajtos rakott tészta Kakaóscsigától
Gombás-sajtos rakott tészta Kakaóscsigától
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor nincs kéznél valamilyen húsféle, akkor nagy segítség lehet a konzerv löncshús. Már nem emlékszem az eredeti receptre, de el tudom képzelni darált hússal is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát a szokásos módon kifőzzük, és leszűrjük.
  2. Kevés olajon elkezdjük a kockára vágott szalonnát pirítani. Rádobjuk a felszeletelt hagymát, és amikor kicsit megdinsztelődik, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a zöldpaprikát.
  3. Következő hozzávaló a felszeletelt gomba, amit kellemesen puhára főzünk, és ekkor rátesszük a löncshúst is. Fűszerezzük, és hagyjuk kicsit rotyogni. Amikor kész, összekeverjük a kifőtt tésztával.
  4. Egy jénai tálat margarinnal kikenünk, majd beleöntjük a tésztás keveréket. Tetejére simítjuk a tejfölt, és ráreszeljük a sajtot.
  5. 180C°-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha kicsit pirosodik a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 139
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kakaóscsiga

Mióta szakács: 2016.10.08.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás tészta, löncshúsos tésztarakottas, sajtos-tejfölös tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1085
csiperkegomba 25 dkg
löncshús 40 dkg
hosszúmetélt 25 dkg
trappista sajt 20 dkg
tejföl 4 dl
paradicsom 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
füstölt szalonna 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
margarin 2 dkg