r
Nosalty Logó

Fűszeres töltött burgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Fűszeres töltött burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 444 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1772 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 93 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11811 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 444 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2997.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    1362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1865 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    47246 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 1772 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2472 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk.
  2. A tojást megfőzzük.
  3. A krumplikat kiskanállal vagy dinnyevágóval kivájjuk, a levet kitöröljük belőle. Ha kész, egy nagyobb serpenyőbe öntönk egy deci olajat, felforrósítjuk, és párszor átforgatjuk benne a krumplikat. Nem kell átsütni (nem is lehetne ennyi olajban) csak addig hagyjuk benne, amíg szép pirosas lesz a széle.
  4. A hagymát finomra vágjuk, és az összezúzott fokhagymával 10 percig főzzük az olívaolajon. Hozzáadjuk a húst, és addig piritgatjuk, amíg barna nem lesz.
  5. Hozzáadjuk a paradicsomot, és egy fél decit az alapléből, majd a fűszereket (só, bors, apróra vágott zöldfűszerek 3/4-e) és még 5 percig főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást, átkeverjük, és elzárjuk a gázt.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A krumplikat tűzálló tálba tesszük, megtöltjük a fűszeres hússal.
  7. A paradicsomlevet elkeverjük a maradék alaplével, hozzáadunk egy pici cukrot, és összerottyantjuk. A krumplik köré öntjük, és lefedjük tepsit/tálat.
  8. Betesszük a sütőbe, és egy órán keresztül sütjük. Az utolsó 10 percben levehetjük a fedőt. Ha kész, megszórjuk a maradék zöldfűszerrel, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 116
  • Össznézettség: 15754
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 21.

Ajánló

Alaplé helyett sima vizet is használhatunk. Bárány helyett pedig bármilyen más darált húst.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem túl gyors, ám annál finomabb télies egytálétel. Szerintem a fűszerezéstől lesz különleges, de nyugodtan lehet rajta variálni, ha soknak érzitek a koriander. :) Recept Reza Mahammad Reza's Indian Spice című szakácskönyve alapján.

Hozzászólások (1)

Kaddu-Laḍḍu

Alighanem a keleti hot-pot(ato). Ahogy a leírásban említett szakácskönyv szerz?jének a nevét elnézem, vagy perzsa (a Rezából ítélve), vagy csak muszlim indiai. A f?szerezést is végigolvastam: alapjában véve az is közelebb áll az arab-perzsa konyhához, mint az indiaihoz. Akkor lehet, hogy a séf valamelyik északnyugati állam szülöttje: ott azért sok a muszlim, illetve etnikailag az arab-perzsa elem - nekem is volt szerencsém látni egy csomót ?sszel Delhi utcáin, meg az egyik házigazdámnak is kis- és közép-ázsiai eredet?ek az apai ágról származott ?sei (kaukazoidok). A töltött krumpli m?faj nekem nagy szívemcsücske, mentettem is a receptedet a receptkönyvembe!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek