adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
1 közepes db kápia paprika
-
2 közepes db újhagyma
-
1 db tojás
-
1 dl habtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kk tárkony
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
262
Kalória
7.4g
Fehérje
17.9g
Szénhidrát
18.6g
Zsír
138.1g
Víz
88.1g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
262
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1048
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 138.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 122 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
262
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 74.5 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 353 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1720.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 560 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 582 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 71.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 552.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 726 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 207 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 258 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 508 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 2336 micro
-
β-crypt 487 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1576 micro
Összesen
1048
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
112
kcal
Elkészítés
- A burgonyát mossuk meg, és héjával együtt főzzük meg puhára. Hagyjuk hűlni.
- A hagymát szeleteljük fel, a paprikát vágjuk apró kockára, a fokhagymát reszeljük le. 2-3 evőkanál olajon pirítsuk át 5 perc alatt, adjuk hozzá a fűszereket. Hagyjuk kicsit hűlni.
- A tejszínt, tojást keverjük el, és adjuk hozzá a pirított zöldségeket. A sajtot reszeljük le, és adjuk ezt is a tejszínes keverékhez.
- A főtt burgonyák tetejét vágjuk le, kiskanállal vájjuk ki a közepét, majd töltsük meg a tejszínes töltelékkel.
- Tegyük kiolajozott tepsire Süssük 190'C fokon 25 percig.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Főzés ideje: 40 p
- Sütés ideje: 25 p
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Húsmentes ebédre vagy vacsorára egy zöldsaláta mellé nagyon finom.