r
Nosalty Logó

Fűszeres-sajtszószos-serpenyős hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Fűszeres-sajtszószos-serpenyős hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús

Sajtmártás

Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús

Sajtmártás

Összesen 2567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús

Sajtmártás

Összesen 160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1437 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    808 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2415 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2511 micro
Összesen 2567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Hús

Sajtmártás

Elkészítés

Hús

  1. A filézett csirkemellet megmossuk, felkockázzuk (tetszés szerinti vékony csíkokra vágjuk), félretesszük.
  2. Egy magasabb falú serpenyőbe kevés olajat öntünk, 2 fej hagymát apró kockákra vágunk, a felmelegített olajra szórjuk, enyhén sózzuk, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymákat, s 1-2 percig átfuttatjuk rajta.
  3. Ezután sült csirke fűszerkeverék felével megszórjuk, kevés vizet öntünk rá, s fedő alatt, lassú tűzön szétfőzzük a hagymákat, közben kevergetjük.
  4. Körülbelül 20 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, pici vizet öntünk rá, s puhára pároljuk a húst - közben szépen még jobban szétfő a hagyma.
  5. Ha már puha a hús, gyorsan elkészítjük a sajtszószt.
  6. Apróra metélt petrezselyemzöldet szórunk bele (fél-1 csokor, nem rontja el, ha több), s az egészet jól összeforraljuk, a húsra öntjük, összekeverjük, összeforraljuk az egészet (körülbelül 15 percig), kevergetve közben.
  7. Bármilyen főtt tésztával tálaljuk. Nagyon finom!

Sajtmártás

  1. Egy lábasban 5 dl főzőtejszínt, 10 dkg trappista és 10 dkg füstölt sajtot közepes tűzön melegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek. Ízesítjük sóval (a sajtok sósak, így vigyázni kell a sózással), borssal, kevés ételízesítővel.
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 13691
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 23.

Ajánló

ÖTLET - JAVASLAT: Ha a húst kihagyjuk a "történetből", egy remek sajtmártást kapunk. Aki nem szereti a csirkét, akkor sertéslapockából, sertéscombból is készítheti, illetve még pulykából. Tejszín helyett - ha olcsóbban szeretnénk elkészíteni -, lehet csak tejet használni, ekkor viszont több étkezési keményítőt kell használnunk. A húsok helyett gombát is használhatunk - esetleg egyszer így, egyszer úgy. Ha nem szereti valaki a füstölt sajtot, akkor csak trappistát használjon. Minden mártást érdemes étkezési keményítővel sűríteni, sokkal selymesebb ízt ad, mint a liszt. Ki kell tapasztalni, mennyi kell belőle egy adott mennyiségű mártáshoz. Ezt a mártást különállóan is használhatjuk sültek mellé. Ekkor metélőhagymát is tehetünk bele. Akár csak főtt tésztával is kiváló étel lehet. Sokoldalúan használható, csak a képzelet szab határt e sajtmártás felhasználásának.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétköznapra is tökéletes, mert gyorsan elkészíthető, ebéd, remek vacsora lehet belőle! Ami még isteni benne, hogy különböző sajtokkal készítve számos módon variálható, nem utolsó sorban nagyon-nagyon finom! Egy jó sajtmártással a tarsolyunkban sokféle ételt készíthetünk. Nyakon önthetünk vele egy adag csirkét, tésztát, zöldségeket, amit aztán a sütőben még összesüthetünk, és még sorolhatnám...  

Hozzávalók

Hús

Sajtmártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek