r
Nosalty Logó

Fűszeres-sajtszószos-serpenyős hús

Walaky
Fűszeres-sajtszószos-serpenyős hús
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hús

Sajtmártás

642
Kalória
29.7g
Fehérje
15.6g
Szénhidrát
51.3g
Zsír
264.3g
Víz
115.6g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús

Sajtmártás

Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús

Sajtmártás

Összesen 2567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús

Sajtmártás

Összesen 160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    264.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1437 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1057.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    808 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2415 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2511 micro
Összesen 2567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

Hús

  1. A filézett csirkemellet megmossuk, felkockázzuk (tetszés szerinti vékony csíkokra vágjuk), félretesszük.
  2. Egy magasabb falú serpenyőbe kevés olajat öntünk, 2 fej hagymát apró kockákra vágunk, a felmelegített olajra szórjuk, enyhén sózzuk, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymákat, s 1-2 percig átfuttatjuk rajta.
  3. Ezután sült csirke fűszerkeverék felével megszórjuk, kevés vizet öntünk rá, s fedő alatt, lassú tűzön szétfőzzük a hagymákat, közben kevergetjük.
  4. Körülbelül 20 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, pici vizet öntünk rá, s puhára pároljuk a húst - közben szépen még jobban szétfő a hagyma.
  5. Ha már puha a hús, gyorsan elkészítjük a sajtszószt.
  6. Apróra metélt petrezselyemzöldet szórunk bele (fél-1 csokor, nem rontja el, ha több), s az egészet jól összeforraljuk, a húsra öntjük, összekeverjük, összeforraljuk az egészet (körülbelül 15 percig), kevergetve közben.
  7. Bármilyen főtt tésztával tálaljuk. Nagyon finom!

Sajtmártás

  1. Egy lábasban 5 dl főzőtejszínt, 10 dkg trappista és 10 dkg füstölt sajtot közepes tűzön melegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek. Ízesítjük sóval (a sajtok sósak, így vigyázni kell a sózással), borssal, kevés ételízesítővel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 45 p

Hétköznapra is tökéletes, mert gyorsan elkészíthető, ebéd, remek vacsora lehet belőle! Ami még isteni benne, hogy különböző sajtokkal készítve számos módon variálható, nem utolsó sorban nagyon-nagyon finom! Egy jó sajtmártással a tarsolyunkban sokféle ételt készíthetünk. Nyakon önthetünk vele egy adag csirkét, tésztát, zöldségeket, amit aztán a sütőben még összesüthetünk, és még sorolhatnám...  

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...