r
Nosalty Logó

Csirkemell sajtmártással Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Sylvia Gasztro Angyal
Csirkemell sajtmártással Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hús

Sajtmártás

886
Kalória
66g
Fehérje
14.5g
Szénhidrát
60.7g
Zsír
206.6g
Víz
229.6g
Koleszterin
303.8mg
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hús

Sajtmártás

Összesen 886 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hús

Sajtmártás

Összesen 3540 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hús

Sajtmártás

Összesen 203 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1707.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    206.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 886 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264 g

Zsír

  • Összesen
    242.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6828.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1858 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2662 mg
  • Nátrium
    1762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    826.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1027 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1011 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 3540 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

Hús

  1. A csirkemelleket lapjában félbevágjuk, szeleteljük. Ízlés szerint ízesítjük, sóval, borssal, sültcsirke fűszersóval. Ha van elég időnk, akkor ezt pár órával a sütés előtt is megtehetjük. Egy grill serpenyőben, kevés olajon a csirkemellek mindkét oldalát pirosra sütjük. Melegen tartjuk, amíg elkészül a sajtmártás.
  2. Elkészítjük a sajtmártást: Egy lábasban felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Ezután állandó keverés mellett, lassan hozzáadjuk a meleg tejet, majd a tejszínt. (Én habverővel szoktam keverni, így biztosan csomómentes lesz.) Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. (Szerintem sok fűszert nem szabad használni, hogy igazán a sajt íze érvényesüljön.) A szószhoz adjuk a lényeget: a lereszelt sajtokat, amivel már forralni nem kell, csak alaposan elkeverni, és már tálalhatjuk is. A sajtmártás kiválóan alkalmas egy natúr hússzelet mellé, halhoz vagy egy zöldkörethez, akár melegen, tésztára is. Használhatunk ízlés szerint különböző sajtokat, hogy mindig más ízvilágú legyen. Pl.: rokfort jellegű sajttal vagy több parmezánnal egy újabb variáció készülhet. Határ a csillagos ég... :)
  3. A csirkemellet rizzsel, párolt brokkolival és a bőségesen meglocsolt fenséges sajtmártással tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p

Az ízletes sült csirkemellet önmagában is szeretjük, de ha még egy jó adag sajtszósz is van mellé, garantált, hogy elismerésben lesz részed!

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek