r
Nosalty Logó

Csirkemell csíkok Enzo módra

Geleva
Csirkemell csíkok Enzo módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

439
Kalória
38.1g
Fehérje
2g
Szénhidrát
30.1g
Zsír
105g
Víz
141.5g
Koleszterin
45mg
Élelmi rost
442.8mg
Cukor
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2629 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    105 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 439 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.7 g

Zsír

  • Összesen
    180.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3956.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1886 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    630.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1062 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1047 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 2629 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony, keskeny csíkokra szeljük, enyhén fűszerezzük sóval, borssal.
  2. Állni hagyjuk, míg a sajtokat lereszeljük. (Esetleg a köretnek valót elkészíthetjük, pl. a rizst feltesszük főni.)
  3. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a húscsíkokat, és hirtelen, fehéredésig pirítjuk.
  4. Utána fűszerezhetünk (kis ételízesítő, ha valaki szereti), és saját levében, amit enged, fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Zsírjára pirítjuk, a lisztet rádobjuk, elkeverjük, és kevés vízzel simára forraljuk. Higítjuk még tejjel, és felforraljuk.
  6. Beletesszük a reszelt sajtokat, ha elolvadtak kellő sűrűségre higítjuk tejjel vagy tejszínnel.
  7. Átforraljuk, ha kell még ízesíthetjük, bár a sajtoktól elég sós. Rizzsel a legfinomabb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Régebben egy futárszolgálattól rendeltünk ezen a néven ételt. Kipróbáltam (valami hasonlót szerettem volna), és a családnak jobban ízlik mint az eredeti. Azóta tőlem kérnek ilyet.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek