r
Nosalty Logó

Fűszeres magos kenyér candidásoknak is

NS
Fűszeres magos kenyér candidásoknak is
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1464
Kalória
47.1g
Fehérje
193.4g
Szénhidrát
61.4g
Zsír
271.3g
Víz
24.8g
Koleszterin
29.1g
Élelmi rost
20.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2925 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3913.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    1330 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    193.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 1464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    122.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7826.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    976 mg
  • Foszfor
    2660 mg
  • Nátrium
    3463 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    386.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    542.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    1570 micro
Összesen 2925 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1409 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

  1. Összekeverjük egy nagyobb tálba a liszteket, fűszereket, szódabikarbónát, darált lenmagot és a többi apróra vágott magokat.
  2. Majd hozzátesszük az olívaolajat, aszalt paradicsomot, és a langyos vizet.
  3. Ezeket jól összedolgozzuk. Ha nem állna össze a tészta, akkor joghurttal lazítsuk. Mindenképpen kóstoljuk meg, mert ha nem elég sós, akkor nem lesz jó a végeredmény.
  4. Ha már összeállt, vegyük ki egy gyúródeszkára, és gyúrjuk homogén, sima tésztává. Akkor jó, ha már nincs rajta repedés.
  5. Formázzuk kenyér alakúra a tésztát, vágjuk be keresztbe a tetejét kicsit, és tegyük egy kivajazott formába. (Ez lehet kerek vagy bármilyen, de sima tepsire is helyezhetjük.) A kenyér nem fog megnőni, olyan forma lesz, amilyet kialakítunk.
  6. Rakjuk a kenyerünket előmelegített sütőbe (olyan 150 foknál már berakható), és süssük meg. Olyan 25 perc múlva nézzünk rá. TŰPRÓBA.
  7. Minél vékonyabb vagy laposan kerek a kenyerünk, annál hamarabb sül meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Candida diétám alatt sajnos nem ehettem semmi olyat, amiben élesztő vagy fehér liszt, tojás, stb. van, és bár régen irtóztam az ilyen "tömény" élesztőmentes kenyerektől, de most már meg sem ennék mást. Minden héten sütök, bár én csak fele mennyiséget egyszerre. A hozzávalók ízlés szerint variálhatóak. Én szoktam még olívabogyósan, fokhagymásan is sütni. Simán csak vajjal is isteni finom és egészséges!

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...