r
Nosalty Logó

Ír szódás kenyér Mandula konyhájából

Mandula
Ír szódás kenyér Mandula konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

475
Kalória
15.3g
Fehérje
84.2g
Szénhidrát
8.1g
Zsír
91.7g
Víz
11.7g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1344.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    91.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4032.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    2465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    252.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, szódabikarbónát, lenmagot, összekeverjük őket.
  2. A közebébe készítünk egy mélyedést, oda öntjük a kefirt. Az ujjainkkal karomszerűen kidolgozzuk a tésztát. Nem szabad nagyon gyömöszölni, dagasztani! A jó tészta puha, de nem ragacsos.
  3. Ha kész, cipót formázunk belőle, meghintjük a tetejét liszttel, kereszt alakban bemetsszük a tetejét egy éles késsel, tepsire tesszük, és mehet a sütőbe 35-40 percre, míg szép pirosra sül a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az otthoni kenyér-konfliktus feloldására. :) Ha én sütöm, sosem szárad ránk. Ez pedig egy gyors és egyszerű verzió.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...