Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres-magos grissini

Fűszeres-magos grissini
Fűszeres-magos grissini
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyébként kenyeret sütöttem, de jött a SUPER BOWL, és a meccsnézéshez dobtam össze ezt a fűszeres finomságot néhány mártogatóssal. Sajna már a meccs kezdete előtt el is fogyott. Avval vigasztaltam magam, hogy úgysem egészséges éjszaka enni. Néhány nap múlva reprodukálnom kellett a népszerűségére való tekintettel.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Magok

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Dagasztógép táljába halmozzuk az összes hozzávalót, és fényes, rugalmas tésztát gyúrunk belőle.

Magok

  1. A dagasztás vége felé a magokat is hozzáadjuk a tésztához.
  2. A tésztát szobahőmérsékleten kelesztjük 30-40 percig, majd vékonyra nyújtjuk, hosszú, keskeny csíkokra vágjuk, és kézzel kerekre sodorjuk (minél hosszabbra sikerül, annál izgalmasabb - az enyém 40 cm-es volt).
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kissé távolabb, mert sülés közben megdagadnak.
  4. 240 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 5-6 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 x 2 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 648
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós ropi, fűszeres-magos rudak

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

208
öregtészta 15 dkg
kenyérliszt BL80 0.5 bögre
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 1 bögre
víz 1.7 dl
friss élesztő 1.5 dkg
joghurt 1 ek
olívaolaj 2 ek
kukoricadara 3 evőkanál
vöröshagyma 1 közepes db
oregánó 1 ek
bazsalikom 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
1 teáskanál
napraforgómag 1 ek
szezámmag 2 ek
lenmag 1 ek
chilipehely 1 kávéskanál
bors 0.5 kk