Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grissini mogyoróvajjal

Grissini mogyoróvajjal
Grissini mogyoróvajjal
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Remek ropogtatnivaló. Eláll több napig is, finom ropogós marad, amennyiben ennek a mennyiségnek legalább ötszörösét készítjük. A mienk elfogyott egy szempillantás alatt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos vízzel, mézzel az élesztőt megkelesztjük. 
  2. Hozzákeverjük a többi összetevetőt, lágy tésztát dagasztunk belőle, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, keskeny csíkokat vágunk le belőle, amit henger alakúra sodrunk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetünk egymástól kicsit távolabb, mert hízni fognak.
  4. Lespricceljük langyos vízzel (aki szereti, megszórhatja sóval, vagy szezámmaggal, zöldfűszerrel).
  5. 180 C-ra előmelegített sütőbe, hőlégkeverésen 10-12 perc alatt világosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 665
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

az olasz amerikai, mogyoróvajas grissini, mogyoróvajas rudacskák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

255
finomliszt 20 dkg
víz 1 dl
méz 1 teáskanál
friss élesztő 1 dkg
1 kk
olívaolaj 1 ek
mogyoróvaj 2 ek