r
Nosalty Logó

Grissini 4. - Zöldfűszerrel, sajttal és szezámmaggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Grissini 4. - Zöldfűszerrel, sajttal és szezámmaggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 494 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2962 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 257 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 494 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    104.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13439.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1920 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1552 mg
  • Nátrium
    9477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    905 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2380 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2893 micro
Összesen 2962 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 257 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kenyérsütő gépbe helyezzük a hozzávalókat a következő sorrendben: tej,só, cukor, olvasztott vaj, lisztek keveréke. Rámorzsoljuk az élesztőt. Rászórjuk apréselt fokhagymát és a zöldfűszereket.Elindítjuk tészta programon, ami kelt tésztákhoz van.
  2. Ha nincs ilyen gépünk, szokásos módon felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben. Ezt adjuk a liszt, só, olvasztott vaj keverékéhez. Rátesszük a többi fűszert és ruganyos tésztát készítünk. Langyos helyen kelesztjük kb. 1 órát. Ezt a gépünk megoldja, azért nem írtam.
  3. Ha a tésztánk megkelt, kicsit átgyúrjuk, több részre osztjuk.
  4. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra melegedni.
  5. A tésztákat téglalap alakúra nyújtjuk (kb. két 2 cm vastag). Egyik felét megszórjuk reszelt sajttal, a másikkal betakarjuk és újból kinyújtjuk ilyen vékonyra.
  6. Kb. 2 cm széles, hosszúcsíkokra szeljük. Ezután a csíkok végeit ellentétes irányba sodorjuk amíg hosszú vékonyrudak lesznek.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal vagy lenmaggal stb.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11023
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 20.

Ajánló

Többféle maggal is készíthető. Szezámmag, lenmag, napraforgó, durvára vágott tökmag. Aki nem szereti a magokat, anélkül is finom, esetleg sajttal is megszórható. Sokáig eláll, finom ropogtatni való önmagában is, és levesekhez is ajánlom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mindig kísérletezek valamivel. Ez is bejött, gondoltam megosztom másokkal is. Elkészíteni egyszerűbb mint leírva, nem ennyire bonyolult mint amilyen hosszúnak tűnik. A fűszerek is variálhatók, a fokhagyma el is hagyható. Nekem pirított hagymásan is nagyon ízlik.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Geleva! Annyira guszta volt a kép, hogy voltam olyan bátor és rögtön 75 dkg lisztb?l készítettem. Nem hiszem, hogy jöv? hétre marad bel?le... (én teljes ki?rlés? tönkölylisztb?l csináltam, petrezselyem helyett medvehagymával + kevertem mártogatáshoz kis medvehagymás sajtkrémet kefírrel) Nagyon köszönöm a receptet, még biztosan fogok T?led mást is próbálni! Dóri

Geleva

Kedves nadara! Nagyon szívesen! Megtisztel?, hogy kipróbáltad/od a receptemet. Örülök, hogy ízlett. A medvehagymáért irigyellek :), én is szívesen kipróbánám, csak soha nincs, amikor ilyet készítek. Talán most itt az ideje és hozzájutok én is. Szép hétvégét: G. Éva

cam22

Kedves Gelava! Nagyon tetszett a recept, hát gondoltam kipróbálom. Az íze az mennyei!!!! Viszont nekem rágós lett a tészta, pedig mindent leírás szerint csináltam, a tésztám is szépen megkelt.... Természetesen így is elfogyott, de sajnálom ezt a kis "szépséghibát". Van valami ötleted? Vagy ilyennek kell lennie? Üdv: Kamilla

Cöhö

ez fantasztikusan finom!!! még nagyon sokszor el fogom készíteni. köszönöm! :) :) :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!