Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres kávétorta

Fűszeres kávétorta
Fűszeres kávétorta
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámnak sütöttem születésnapjára, egy ugyanekkora sztracsatellatorta kíséretében:) A tésztájába nyugodtan keverhetünk egy kevés diót/mogyorót/mandulát.

hozzávalók / 5 adag

Tésztához

Krémhez

ajánlat

Nem egy ,,hétköznapi" torta, mivel nem mindenki szereti a kávét, vagy a kávés édességeket (gondolok itt főként a gyerekekre), de nem is egy nagyon különleges ördöngösség.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: A tojásfehérjéket felverjük, félrerakjuk.
  2. Egy tálban a liszthez keverjük a sütőport, a kakaóport, a kávét, a sót és a fűszereket.
  3. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd felváltva adagoljuk hozzá a vizet, és a lisztes keveréket.
  4. Ehhez a masszához keverjük óvatosan a tojáshabot.
  5. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztánkat, és kb. 30 percig 180 fokon sütjük (tűpróba!).
  6. Krém: A 2 dl kávénkat egy lábasban lassú tűzön melegítjük.
  7. A pudingport és a 15 dkg kristálycukrot a tejhez keverjük, és a meleg kávéhoz öntjük, kevergetjük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk hűlni.
  8. A kihűlt kávépuding kicsit kocsonyás lesz, ezért turmixgéppel kikeverjük, majd amikor krémes állaga lesz, hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot.
  9. Ebből a krémből kicsit kiszedünk, a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és ezt a két masszát összekeverjük (ez lesz a krém a torta tetején).
  10. Összeállítás: A kihűlt piskótánkat három részre vágjuk, a krémmel rétegezzük, és a külsejét is megkenjük vele.
  11. A tejszínhabos krémet habzsákba rakjuk, és a tortánk tetejét díszítjük vele.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 659
elküldve: 1
receptkönyvben: 79
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

K.Laura

Mióta szakács: 2011.11.22.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávétorta, kávés-tejszínes torta, tejszínes kávétorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1046
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tojás 5 db
víz 7 evőkanál
fahéj 0.5 tk
gyömbér 1 késhegynyi
szerecsendió 1 késhegynyi
instant kávé 1 teáskanál
1 csipet
kávé 2 dl
cukor 15 dkg
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
porcukor 10 dkg
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag