Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarpone kávétorta

Mascarpone kávétorta
Mascarpone kávétorta
62 perc / előkészület: 45 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tiramisu ízvilága, tortaformában újragondolva...:)

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

ajánlat

Ha valaki szeretné, a kisült piskótát át lehet ecsettel kenni egy kis rummal vagy hígított  rumaromával. Remek ízt varázsol neki!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az öt darab tojást kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a fele mennyiségű cukorral és a kávéval.
  2. A fehérjéből egy csipet sóval és a cukor másik felével kemény habot verünk.
  3. Ha mindkettő elkészült, óvatosan összekeverjük a két keveréket (nem kell alaposan, elég, ha már márványos felületű). Ezután rászitáljuk a sütőporral összevegyített lisztet, és alaposan, forgató mozdulatokkal összekeverjük. Fontos, hogy csomómentes, egységes masszát kapjunk, de ügyeljünk arra, hogy ne törjük össze a tojásfehérjét, különben a piskótánk nem lesz levegős és könnyű. Kivajazott, kilisztezett tepsiben eloszlatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 17 perc alatt megsütjük. A biztonság kedvéért tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.
  4. Közben a krémet is készítsük el. A kávét és a porcukrot alaposan keverjük össze a két evőkanálnyi forró vízzel (erős, kávépasztát fogunk kapni), ezt a keveréket adjuk hozzá a mascarpone-hoz.
  5. Ezután verjük fel a tejszínhabot is (folyamatos keverés közben adjuk hozzá a habfixálót). Amennyiben ezzel is elkészültünk, a habot forgassuk hozzá a mascarpone-s kávékrémhez.
  6. A piskótát hűtsük 15-20 percet. Én egy lapos kb. 30*40 cm-es tepsiben sütöttem, ezt harmadoltam el és töltöttem meg a krémmel. Ebből a mennyiségből jutott az oldalára is. A tetejét kakaóporral és kávébabbal díszítettem.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30*40 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 61 306
elküldve: 11
receptkönyvben: 336
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: 5

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tiramisu torta, kávés sajttorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1Like
1Like Fri, 2015-03-20 18:38

5 evőkanál instant kávé por ??? nem lesz ez egy kicsit sok ??? Hát, ízlés dolga, én nem szeretem a keserű tortát !!

medea_89
medea / medea_89 Mon, 2015-03-23 09:23

Természetesen lehet csökkenteni...nekem is soknak tűnt az elején, de ettől a torta még nem lesz keserű ízű, tekintve a tejszín és a mascarpone semleges ízeit.

376
tojás 5 db
finomliszt 10 dkg
cukor 10 dkg
instant kávé 0.5 ek
sütőpor 1 kávéskanál
mascarpone 25 dkg
habtejszín 250 ml
porcukor 5 ek
instant kávé 4 ek
habfixáló 1 csomag
víz 2 ek
kávé 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek