r
Nosalty Logó

Fűszeres cukkinis omlett

Marcsus
Fűszeres cukkinis omlett
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

304
Kalória
10.8g
Fehérje
22g
Szénhidrát
20.6g
Zsír
265.2g
Víz
142.6g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1215 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    265.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    743 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    4458 micro
Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2933.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    926 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1060.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2971 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    17830 micro
Összesen 1215 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    382 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. Tökreszelőn lereszeljük a cukkinit, kissé megsózzuk. jól összekeverjük, és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a többit. Kinyomkodjuk, amennyire csak tudjuk.
  2. A tojást felverjük, belekeverjük a kinyomkodott cukkinit, snidlinget, fokhagymát, petrezselymet, majorannát, a citrom reszelt héját, zsemlemorzsát, fenyőmagot és a kapribogyót, sózzuk, borsozzuk. Egy pici adagot kisüthetünk, hogy megkóstoljuk, elég-e a só.
  3. Egy serpenyőbe vagy palacsintasütőbe teszünk egy evőkanál olajat, beletesszük a keverékünk 1/4-ét, ellapogatjuk, és közepes lángon kisütjük.
  4. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy meg tudjuk fordítani, készíthetünk kisebbeket is. Mikor olyan színű lesz, mint ahogy a képen látható, nagy lapáttal vagy két kisebbel határozott mozdulattal megfordítjuk. Szeletelt paradicsommal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p

Téli borús időben vagy nyáron, mikor süt a nap. Bármikor készítem, mindig napfényes hangulatom lesz tőle. Vasárnapi reggelinek ajánlom, amikor egy kicsit több időnk van főzőcskézni.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...