r
Nosalty Logó

Spárgás-serrano sonkás frittata

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Hering András
Spárgás-serrano sonkás frittata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 310 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1238 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 310 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5211.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1487 mg
  • Nátrium
    2452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1011 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    406 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    1486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    875 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1605 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4920 micro
Összesen 1238 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálba feltörjük a tojásokat, majd sózzuk és borsozzuk, reszelünk bele parmezánt, és villával alaposan felverjük az egészet.
  2. Egy serpenyőt kikenünk olajjal és felhevítjük, majd 3-4 perc alatt átforgatjuk benne a spárgáinkat, hogy egy kicsit megpirítsuk őket, de még zsengék maradjanak.
  3. Ezután mehetnek mellé a sonkaszeletek, majd öntsük fel az egészet a tojásalapunkkal. Közepes hőfokon sütjük lefedve néhány percig.
  4. Amikor azt látjuk, hogy már kellően megsült az alja, akkor akár egy tányér segítségével megfordítjuk a tojáslepényt, és átsütjük a másik oldalát is, de akár a sütőben is rásüthetünk a tökéletes végeredményért. Ezt a lépést ki is hagyhatjuk, ha szeretnék inkább szaftosabban fogyasztani a frittatánkat, így a felső oldala lágyabb maradhat.
  5. Ha nem serpenyőben készítenénk, akkor dobjunk mindent egy olajjal kikent tepsibe, irány a sütő! 200 fokon 10 perc alatt készre sül.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2574
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-serrano sonkás frittata
Hering András 161 recept

Ami a franciáknak az omlett, az az olaszoknak a frittata. Megjelenésre a francia elegánsabb és letisztultabb, míg az olasz jóval rusztikusabb, így az alapanyagokat is bátrabban variálhatjuk. A spárga egyik legizgalmasabb felhasználása lehet így egy kiadós reggeli fogásként, a serrano sonka akár ki is hagyható, ha húsmentesen fogyasztanánk. Az olasz frittatát hagyományosan öntöttvas serpenyőben készítik, a sütést a tűzhelyen kezdik, majd a sütőben fejezik be.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek