Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás tojásrántotta

Szalonnás tojásrántotta
Szalonnás tojásrántotta
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősöm 16 éves lánycsemetéjével beszélgettem, amikor kiderült, hogy még egy tojásrántottát sem tud elkészíteni. Először csodálkoztam, hogy ez hogy létezik, hiszen az én tíz éves fiam is meg tudja csinálni. De aztán rájöttem, hogy ha nem mutatják meg valakinek, hogy mit hogyan kell készíteni, akkor nem tudhatja magától. Ezért gondoltam, hogy ide is leírom a legegyszerűbb étel receptjét, ami nekünk, akik tudunk főzni, pofonegyszerű, de aki most kezdi a főzőcskét, és esetleg nincs segítsége, az a legegyszerűbb recepteket is megtalálja ezen az oldalon.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Lehet a tetejére pirospaprikát és borsot szórni.
Aki esetleg nem szereti sem a hagymát, sem a szalonnát, az el is hagyhatja, de akkor pici zsíradékra lesz szükség a sütéshez. Ha még  tovább akarjuk  turbózni, akkor lehet a tetejére erős- vagy édespaprika, illetve paradicsomkarikákat is tenni.
A kisfiam nemes egyszerűséggel nyom a tetejére egy jó adag ketchupot és úgy eszi.
Jó étvágyat hozzá!
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk és egy teflonedényben feltesszük kis lángon sülni.
  2. A hagymát felszeleteljük, és azt is megdinszteljük a szalonna mellett.
  3. Közben a tojásokat felütjük egy tálba, kevés sóval ízesítjük, és ha már a hagymát megdinszteltük, akkor ráöntjük a tojást.
  4. Sülés közben többször átkeverjük, de hagyhatjuk egyben is (tehát nem keverjük meg), így is át fog sülni. Ízlés szerint lágyabbra  vagy keményebbre sütjük.

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 20 388
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojásrántotta füstölt szalonnával, omlett füstölt szalonnával, szalonnás-hagymás omlett

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-05-13 21:55

Kedves Strawberryshake ! Vöröshagyma kell bele.. De szerintem lila hagymával is elkészíthető. Semmi baja nem lesz tőle. Üdv Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2010-11-02 12:02

Kedves Edit!
Teljesen igazad van, a legegyszerűbb ételeknek is kell helyet szorítani ezen az oldalon. Az oké, hogy meg lehet nézni az alapfogásokat a neten valahol. De úgy kerek egy főzős oldal, ha mindent ott lehet megtalálni, és nem máshol. Én is próbálkozom feltenni az itthoni legegyszerűbb ételeinket is -bár mindig félve egy kicsit, hogy "leszólnak"-, mert pont a lányom kérése volt, aki nagyon messze lakik, emiatt nem közvetlenül tőlem, hanem innen, a No salty-ról tanul főzni. S gondolom, még sok-sok ilyen lányka lehet, akinek még a legegyszerűbb konyhai praktikák is gondot jelentenek.
Üdvözlettel: Fahéj

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-11-02 16:29

Kedves Fahéj ! Várjuk az egyszerű ételeidet. Nem kell félni a leszólástól :)) Elbírjuk mi azt, ráadásul amikor valakit " fikáznak" / nem a legszebb szó , de ide illik :)) / van aki mellénk áll és az számít igazán. Úgy , hogy küld csak nyugodtan ha még nincs fent az a recept:)) Üdv Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2010-11-02 18:21

Hát van néhány ilyen receptem, és küldöm is folyamatosan. És tényleg sokan vannak, akik mellénk állnak, és csak elvétve, aki fintorog. Ezért is szeretem a Nosalty-t.
Üdv: Fahéj

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2010-11-02 02:22

Kedves Edit! Eloszor en is meghokkentem a szallonas rantotta "receptjen", de be kell vallanom ,van egy kerdesem, pedig nem vagyok eppen kezdo.. Szallonas-hagymas recepteknel gondom van az idozitessel. Eloszor teljesen megpiritod a szalonnat - de akkor megeg, ha a hagymat meg csak azutan kezded sutni. Ha egyutt teszem oket a serpenyobe, a hagyma nekem nem sul, hanem inkabb csak fo. Ezert eloszor megpiritom a szalonnat, kiveszem, megpiritom a hagymat - szallonna vissza. De ez olyan maceras! Koszi a valaszod!

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-11-02 08:54

Kedves Boribon ! Én úgy szoktam csinálni , hogy felkockázom a szalonnát és semmi zsiradékot nem teszek alá hanem lassú tűzön hagyom , hogy kiolvadjon belőle a zsír. Közben megpucolom a hagymát és rávágom. Mire a hagyma rákerül addigra kisül félig a szalonna , utána pedig együtt sülnek , dinsztelődnek.Szerintem az a titka , hogy lassú tűzön készítsük . Üdv Edit

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-11-01 22:25

Editkém, teljesen igazad van!
És azért rántotta 10 tojásból...de bepuszilnám...ha bírnám.... :-D

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-11-02 09:03

Kedves Éva-Anyóca! Azért a 10 tojást nem egy főre számoltam:)) Puszi Edit

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-11-02 16:10

Jaj bocsi kedves Eszter! Figyelmetlen voltam és kevertelek Gregoreva- val . Nagyon szétszórt vagyok megint , / mint mindig hi - hi / :)) De az is lehet , hogy bezavart a makk 7 -es bióenergiája:))))))))))))))) ezer bocs:))) A 10 tojás pedig váljék egészségedre:)) puszi Edit

egifeny
egifeny / egifeny Mon, 2010-11-01 21:27

tetszik ez a recept :D
csak egy megjegyzes, aki meg nem tud sutni-fozni, annak a "dinsztelni" kifejezes is kinai lehet :)

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-11-02 09:01

Kedves Egifeny ! Teljes mértékben igazad van :)) De az internetről ezt is megtudhatják ,hogy mi az a dinsztelés és társai , olyan oldalakról ami erre szakosodott. Lehet . hogy itt is kéne egy olyan címke a "recept mixer és az "alapanyag mixer" közé beszorítani , hogy "konyhai eljárások magyarázata " vagy valami hasonló:))) Ajánlom kedves szerkesztők figyelmébe:))) Üdv Edit

526
tojás 10 db
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
1 csipet