r
Nosalty Logó

Füstös-zöldséges vegán langalló

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Füstös-zöldséges vegán langalló
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

A tálaláshoz

Összesen 589 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

A tálaláshoz

Összesen 3539 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

A tálaláshoz

Összesen 162 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 589 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10889.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    8402 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.1 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    877 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    68853 micro
  • Lut-zea
    2623 micro
Összesen 3539 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3160 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltétekhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sót és a lisztet alaposan elkeverjük. Nagyjából 1 deciliter langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Amikor ez megtörtént, az élesztős keveréket a liszthez öntjük, valamint még annyi langyos vizet, hogy egy ragacsos, lágy masszát kapjunk.
  2. A tésztát addig keverjük kézzel vagy egy spatulával, amíg már nincsenek benne száraz, lisztes részek. Ekkor a tálat lefedjük frissentartó fóliával, és a tésztát hűtőbe tesszük, legalább egy éjszakára. Ennyi idő alatt szép buborékosra kel. A sütés előtt legalább 3 órával kivesszük a hűtőből, és hagyjuk felengedni szobahőmérsékletre.

A feltétekhez

  1. A burgonyát meghámozzuk, majd uborkagyalun hajszálvékony szeletekre gyaluljuk. Egy tálban elkeverjük az olívaolajjal, füstölt fűszerpaprikával, sóval és borssal. Felhasználásig állni hagyjuk.
  2. A növényi tejfölt elkeverjük ízlés szerint sóval, borssal és két gerezd reszelt fokhagymával. A növényi sajtot lereszeljük, a hegyes erősből karikákat vágunk.
  3. A szobahőmérsékletre engedett tésztát egy kiolajozott, mély gáztepsibe öntjük, majd olajos kézzel elegyengetjük, hogy egészen a szélekig érjen. Alá is nyúlhatunk, és úgy húzhatjuk, csak ügyeljünk rá, nehogy kiszakadjon.
  4. A tésztát 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük, és 10 perc alatt elősütjük. Ekkor megkenjük a fokhagymás tejföllel, és elegyengetjük a tetején a fűszeres burgonyát. Visszatesszük újabb 10 percre, majd ismét kivesszük, elosztjuk rajta a hegyes erőst és a reszelt sajtot. Felső sütési módra kapcsolunk, és 5 perc alatt ropogósra és aranybarnára pirítjuk a langallónk tetejét.

A tálaláshoz

  1. A lilahagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk és vékony félkarikákra szeleteljük. Az ecetet, vizet, cukrot, sót, mustármagot és borsot felforraljuk egy lábasban, majd a hagymára öntjük. Lefedjük és 10 percig állni hagyjuk.
  2. A szárított paradicsomot kevés olajon ropogósra pirítjuk, majd egy tálba öntjük, ahol elkeverjük a füstölt paprikával és köménnyel, illetve ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A kenyérlángost felvágjuk, a savanyított hagymával és füstös-ropogós paradicsommal megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1599
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 11.

Receptkategóriák

Füstös-zöldséges vegán langalló
Lakos Benedek 235 recept

A vegán receptek esetében a titok nyitja az, hogy nem az eredeti fogást kell száz százalékig leutánoznunk, sokkal inkább azt felhasználva, annak mentén kell létrehoznunk egy új ételt, ami mégis hordozza a hagyományos étel bizonyos tulajdonságait. Az alábbi vegán langallót pont így alkottam meg: az utánozás és helyettesítés ösvényét elhagyva inkább olyan alapanyagok felé nyúltam, amelyek a húsevők számára is szimpatikusak lehetnek, majd ezeket olyan konyhai technikáknak tettem ki, amelyek ízben és állagban sokszínűvé, izgalmassá tették a kenyérlángost. Remélem, mind a húsos, mind a hústalan tábor tetszését elnyeri majd.

Hozzávalók

A tésztához

A feltétekhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütikkel gyarapítsuk a recepttáraitokat.