r
Nosalty Logó

Langalló - Töki pompos 8.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Langalló - Töki pompos 8.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1180 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4721 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 208 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2986.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    2063 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1180 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.2 g

Zsír

  • Összesen
    247.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11947.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1659 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    8251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1005 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 4721 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az alábbiak szerint elkészítjük a kovászt: a langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. Ezt tesszük a liszthalom közepébe, majd kis liszttel átkeverve 20 percig kelni hagyjuk.
  2. A liszttel összedolgozzuk a sót és a langyos vizet. Ragacsos tésztát kapunk. 1 órát kelesztjük. Dagasszuk is 10 percig a kelesztés elején.
  3. A kb. 1 cm vastagságúra kinyújtott és megszúrkált tésztát előmelegített sütőben 5 percig elősütjük.
  4. A feltétnek valókat megmossuk és apróra vágjuk.
  5. Az elősütött kenyértésztát vastagon megkenjük tejföllel, és rárakjuk az összevágott paprikát, kolbász, hagymát és sajtot.
  6. Visszatesszük a sütőbe, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 35486
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 22.

Ajánló

Eredetileg a langallót kemencében sütik, amiben sokkal nagyobb a páratartalom, ezért egy kis hőálló edénybe praktikus vizet tenni a sütőbe a sütés ideje alatt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban még a pékségekben lehetett kenyérlángost kapni, libazsírral isteni volt. Ma már a kürtőskalácssütők mellett megjelentek a kenyérlángos sütők is!  Ezt próbáltam ki otthoni verzióban.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek