r
Nosalty Logó

Töki pompos 9. - kukoricás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Töki pompos 9. - kukoricás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kelt tésztához

A feltéthez

Összesen 987 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kelt tésztához

A feltéthez

Összesen 5927 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kelt tésztához

A feltéthez

Összesen 203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 987 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    329.7 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15607.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    2673 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    3190 mg
  • Nátrium
    8911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1712.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1570 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1528 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    292 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1752 micro
Összesen 5927 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A kelt tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. Kenyérsütő gépbe rakjuk atésztához valókat a következő sorrendben:víz, cukor, só, liszttel elkevert főtt, áttört burgonya, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk tészta programon, ami csak keleszt. Ha nincs ilyen gépünk, kézzel keverjük össze a hozzávalókat, jól kidolgozzuk és1 órát kelesztjükmeleg helyen.
  2. Közben a szalonnát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük, a hagymát vékony karikára vágjuk.
  3. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, pici sóvalízesíthetjük.
  4. A megkelt tésztát egy olajjal megkent gáztepsibe nyomkodjuk, hogy egyforma vastagságú legyen. Villával megszurkáljuk, előmelegített sütőbe tesszük, kb 5 percig elősütjük.
  5. Megkenjük a tetejét a fokhagymás tejföl 2/3 részével, rászórjuk a szalonnakockákat, a kukoricát, a hagymakarikákat. Megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbeés kb. 20-25 percig sütjük, amíg szép színt kap.
  6. A sütőből kivéverövid ideigpihentetjük, így szebben lehet szeletelni. Tálaláskor meglocsolhatjuk a maradék tejföllel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10686
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 17.

Ajánló

Érdemes kipróbálni, talán a gyerkőcöknek kukoricával jobban bejön. Vendégvárónak is kitűnő, kevés macerával jár. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig tudtam, hogy a családomnak kicsit fura ízlése van. Ínyencek, és minél bonyolultabb, annál többször jöhet.:) Keverünk mindent mindennel, újítunk. De  én neveltem és kényeztettem őket, most már késő...:) A pompost mindig így kérik...nem is rossz.

Hozzávalók

A kelt tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!