Növényi sajt

Növényi sajt

Leírás

Szója, keményítő vagy növényi olaj alapú készítmények, amelyeket jellemzően a sajt kiváltására használnak a vegán étrendekben (bár nincs érdemi fehérjetartalmuk, ezért fehérjepótlásra nem alkalmasak). Mivel tejmentes, ezért laktózérzékenyek és tejfehérje-allergiások étrendjében is szerepelhet. A növényi sajtoknál a készítők próbálják a már meglévő, közismert sajttípusok ízvilágát és állagát létrehozni. Így a vegetáriánus bioboltokban találhatunk natúr és füstölt sajtot, edami, mozzarella, olvadós és kemény változatokat is. fotó: Thinkstock

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Növényi sajt

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

22 g

szénhidráttartalom

20 g

víztartalom

0 g

gramm növényi sajt?

Top ásványi anyagok

Nátrium

2300 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

12 g

egyszeresen telített zsírsav

9 g

többszörösen telített zsírsav

1 g

ásványi anyagok

Nátrium

2300 mg

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek