Növényi sajt

Szója, keményítő vagy növényi olaj alapú készítmények, amelyeket jellemzően a sajt kiváltására használnak a vegán étrendekben (bár nincs érdemi fehérjetartalmuk, ezért fehérjepótlásra nem alkalmasak). Mivel tejmentes, ezért laktózérzékenyek és tejfehérje-allergiások étrendjében is szerepelhet. A növényi sajtoknál a készítők próbálják a már meglévő, közismert sajttípusok ízvilágát és állagát létrehozni. Így a vegetáriánus bioboltokban találhatunk natúr és füstölt sajtot, edami, mozzarella, olvadós és kemény változatokat is. fotó: Thinkstock
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
22 g
szénhidráttartalom
20 g
víztartalom
0 g
Nátrium
2300 mg
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
12 g
egyszeresen telített zsírsav
9 g
többszörösen telített zsírsav
1 g
ásványi anyagok
Nátrium
2300 mg
szénhidrát
vitaminok
A kenyér szent étel, így ha otthon is megpróbálkoznál a kenyérsütéssel, mindenképpen augusztus 20-a legyen az apropó. Lepd meg magad az Új Kenyér ünnepén egy csodás, kívül ropogós, belül puha és foszlós veknivel!
NosaltyA pogácsának nincsen párja, hacsak nem két tepsit készítünk belőle, ráadásul a burgonyás kifejezetten laktató és gazdag sós finomság.
NosaltyEgy igazán laktató ebédmenüt raktunk nektek mára össze, amiből egészen biztosan marad még vacsorára is.
NosaltyHogy mit jelent a zsugorítás? Azt, hogy egy adott termék árán nem változtat a gyártó és a kereskedő, a kiszerelés viszont kisebb lesz. A cél, hogy a vásárló ne érezze az áremelkedést.
Mi játszik szerepet abban, hogy 40 körül sok nőnek "sörhasa" lesz? Lehet-e tenni ellene, vagy ez szimplán genetika, és a korral jár?
Egy jó tartalmas levest télen-nyáron jó falatozni. Jöjjenek most azok a változatok, melyeket egy kis tejföl tesz teljessé.