Növényi sajt

Leírás

Szója, keményítő vagy növényi olaj alapú készítmények, amelyeket jellemzően a sajt kiváltására használnak a vegán étrendekben (bár nincs érdemi fehérjetartalmuk, ezért fehérjepótlásra nem alkalmasak). Mivel tejmentes, ezért laktózérzékenyek és tejfehérje-allergiások étrendjében is szerepelhet. A növényi sajtoknál a készítők próbálják a már meglévő, közismert sajttípusok ízvilágát és állagát létrehozni. Így a vegetáriánus bioboltokban találhatunk natúr és füstölt sajtot, edami, mozzarella, olvadós és kemény változatokat is. fotó: Thinkstock

Növényi sajt
285
Kalória
-
Fehérje
20g
Szénhidrát
23g
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Növényi sajt

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

22 g

szénhidráttartalom

20 g

víztartalom

0 g

gramm növényi sajt?

Top ásványi anyagok

Nátrium

2300 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

12 g

egyszeresen telített zsírsav

9 g

többszörösen telített zsírsav

1 g

ásványi anyagok

Nátrium

2300 mg

szénhidrát

vitaminok

28 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek