Növényi sajt

Növényi sajt

Leírás

Szója, keményítő vagy növényi olaj alapú készítmények, amelyeket jellemzően a sajt kiváltására használnak a vegán étrendekben (bár nincs érdemi fehérjetartalmuk, ezért fehérjepótlásra nem alkalmasak). Mivel tejmentes, ezért laktózérzékenyek és tejfehérje-allergiások étrendjében is szerepelhet. A növényi sajtoknál a készítők próbálják a már meglévő, közismert sajttípusok ízvilágát és állagát létrehozni. Így a vegetáriánus bioboltokban találhatunk natúr és füstölt sajtot, edami, mozzarella, olvadós és kemény változatokat is. fotó: Thinkstock

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Növényi sajt

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

22 g

szénhidráttartalom

20 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

növényi sajt?

Top ásványi anyagok

Nátrium

2300 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

12 g

egyszeresen telített zsírsav

9 g

többszörösen telített zsírsav

1 g

ásványi anyagok

Nátrium

2300 mg

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.