r
Nosalty Logó

Fritto misto kapris-pepperónis remuláddal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Fritto misto kapris-pepperónis remuláddal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

kapris-pepperónis remulád

fritto misto

Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

kapris-pepperónis remulád

fritto misto

Összesen 1379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

kapris-pepperónis remulád

fritto misto

Összesen 66 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6086.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1620 mg
  • Nátrium
    3610 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4059 micro
Összesen 1379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 66 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

kapris-pepperónis remulád

fritto misto

Elkészítés

kapris-pepperónis remulád

  1. A kapribogyót és a pepperónit finomra aprítjuk, és a majonézhez adjuk. Hozzákanalazunk még egy kevés mustárt, sózzuk-borsozzuk, és alaposan elkeverjük.
  2. Tálalásig hűtőben pihentetjük, így az ízeknek is van ideje összeérni.

fritto misto

  1. A citromot és a cukkinit karikázzuk fel vékonyan. Ha kell, tisztítsuk és szeleteljük fel a tintahalat is, de többnyire konyhakészen árulják. A garnélák legyen megpucolva, de maradhatnak egyben.
  2. Egy lapos, nagy tálban összekeverjük a rizslisztet, a búzadarát és a fűszereket.
  3. Több adagban meghempergetjük a panírban a tintahalakat, a garnélákat, a cukkini- és a citromszeleteket. Óvatosan a forró olajba tesszük a panírozott falatkákat, és több adagban, pár perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. A kész falatkákat rácsra tesszük, és hagyjuk kicsit lecsepegni. Sózzuk meg ezen a ponton még egyszer, alaposan.
  5. Azon melegében tálaljuk, nagyszemű sóval és petrezselyemmel megszórva. Ízlés szerint facsarjunk rá citromlevet is, és mártogassuk a remuládba.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1216
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az olasz és horvát tengerpart egyik legemblematikusabb fogása a fritto misto, vagyis a panírozott, bő olajban kirántott tenger gyümölcsei. Az már változó, hogy a panír milyen - sörtésztaszerű, légies vagy ropogós, morzsás - a végeredmény viszont mennyei, bárhol is kóstoljuk. Alapanyagnak bármi tengeri mehet bele, mi most tintahalat és garnélát bundáztunk, illetve 1-1 vékonyra szelt cukkinit és citromot is melléküldtünk, így még frissebb az összhatás. Mártogatósnak pedig egy szuper kapris-pepperónis remuládot készítettünk, amibe öröm tunkolni. Egyetlen dologra érdemes nagyon figyelni: az olaj igen forró tud lenni, vigyázzatok az ujjvégekkel!

Hozzávalók

kapris-pepperónis remulád

fritto misto

Címlapról ajánljuk