r
Nosalty Logó

Fritto misto kapris-pepperónis remuláddal

Nosalty
Fritto misto kapris-pepperónis remuláddal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

kapris-pepperónis remulád

fritto misto

345
Kalória
21.5g
Fehérje
28.2g
Szénhidrát
17g
Zsír
196.7g
Víz
179g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

kapris-pepperónis remulád

fritto misto

Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

kapris-pepperónis remulád

fritto misto

Összesen 1379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

kapris-pepperónis remulád

fritto misto

Összesen 66 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    196.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6086.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1620 mg
  • Nátrium
    3610 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    786.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4059 micro
Összesen 1379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 66 kcal

Elkészítés

kapris-pepperónis remulád

  1. A kapribogyót és a pepperónit finomra aprítjuk, és a majonézhez adjuk. Hozzákanalazunk még egy kevés mustárt, sózzuk-borsozzuk, és alaposan elkeverjük.
  2. Tálalásig hűtőben pihentetjük, így az ízeknek is van ideje összeérni.

fritto misto

  1. A citromot és a cukkinit karikázzuk fel vékonyan. Ha kell, tisztítsuk és szeleteljük fel a tintahalat is, de többnyire konyhakészen árulják. A garnélák legyen megpucolva, de maradhatnak egyben.
  2. Egy lapos, nagy tálban összekeverjük a rizslisztet, a búzadarát és a fűszereket.
  3. Több adagban meghempergetjük a panírban a tintahalakat, a garnélákat, a cukkini- és a citromszeleteket. Óvatosan a forró olajba tesszük a panírozott falatkákat, és több adagban, pár perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. A kész falatkákat rácsra tesszük, és hagyjuk kicsit lecsepegni. Sózzuk meg ezen a ponton még egyszer, alaposan.
  5. Azon melegében tálaljuk, nagyszemű sóval és petrezselyemmel megszórva. Ízlés szerint facsarjunk rá citromlevet is, és mártogassuk a remuládba.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Az olasz és horvát tengerpart egyik legemblematikusabb fogása a fritto misto, vagyis a panírozott, bő olajban kirántott tenger gyümölcsei. Az már változó, hogy a panír milyen - sörtésztaszerű, légies vagy ropogós, morzsás - a végeredmény viszont mennyei, bárhol is kóstoljuk. Alapanyagnak bármi tengeri mehet bele, mi most tintahalat és garnélát bundáztunk, illetve 1-1 vékonyra szelt cukkinit és citromot is melléküldtünk, így még frissebb az összhatás. Mártogatósnak pedig egy szuper kapris-pepperónis remuládot készítettünk, amibe öröm tunkolni. Egyetlen dologra érdemes nagyon figyelni: az olaj igen forró tud lenni, vigyázzatok az ujjvégekkel!

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...