Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajhal saláta

Vajhal saláta
Vajhal saláta
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Salátaestét terveztünk, és egy előző este látott recept újratervezésének az eredményét élvezhetitek, nagyon finom, frissítő étel, egy pohár finom bor kíséretében csodákra képes.

FONTOS: A vajhal (vajmakréla)l húsa nehezen emészthető anyagokat tartalmaz, amelyek az arra érzékenyeknél hasmenést, fejfájást, bélgörcsöket idézhetnek elő 48-72 órán át. Ha valaki még nem evett vajhalat, egy kisebb adaggal (10-15 dkg) tesztelje. A szakirodalom 17 dkg elfogyasztását garantálja büntetlenül egy 80 kilós embernél, de ez egyénenként változhat!

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újburonyát megmossuk és héjában feltesszük főni.
  2. A vajhalat felkockázzuk, majd olívaolajon megsütjük, sütés közben a citrom levét rácsorgatjuk, ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk.
  3. A megfőtt burgonyát a héjában nagyobb darabokra szeleteljük, majd a halhoz tesszük, és tovább sütjük. A felszeletelt kaprot rászórjuk, majd a zöldbabot rádobjuk, és a nagyobb darabokra szeletelt fokhagymát is hozzáadjuk.
  4. Miközben pirulnak együtt, a halacska, a burgonya, és a zöldbab, a jégsalit megmossuk, és nagyobb darabokra tépkedjük.
  5. Végül elkészítjük az öntetet: a joghurthoz hozzáadjuk a megmaradt citrom levét, a mustárt, sót, borsot, végül a egy kevés kaprot.
  6. A jégsaliból megágyazunk az elkészült ételnek, végül nyakon öntjük az öntettel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 913
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

DrPepe

Mióta szakács: 2012.01.10.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogyókúra: AB0 diéta – AB vércsoport
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vajhal újburgonyával, citromos vajhal krumplikörettel, kapros vajhal zöldbabbal és újkrumplival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

452
vajhal 50 dkg
zöldbab 20 dkg
újkrumpli 50 dkg
fokhagyma 5 gerezd
citrom 1 db
jégsaláta 1 közepes fej
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 1 késhegynyi
olívaolaj 50 ml
joghurt 150 g
mustár 1 teáskanál
kapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 1 késhegynyi