r
Nosalty Logó

Katalán halas egytál

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
vikki
Katalán halas egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A picada mártáshoz

Összesen 357 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A picada mártáshoz

Összesen 1432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A picada mártáshoz

Összesen 68 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 357 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2566.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1208 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1328.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    595 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    1863 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 1432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A picada mártáshoz

Elkészítés

A halhoz

  1. A halat feldaraboljuk, sózzuk és lisztbe forgatjuk.
  2. Serpenyőben 5-6 ek. olajat hevítünk, és a haldarabokat aranysárgára sütjük benne.
  3. Miután a halat megsütöttük, a megmaradt olajban aranybarnára sütjük a kenyérszeletet is.
  4. A paradicsomokat kimagozzuk és pürésítjük, a fokhagymákat megpucoljuk és eldaraboljuk.
  5. Egy lábasban kb. 2 ek. olajat hevítünk, és a fokhagymákat megsütjük benne.
  6. Ezután eltávolítjuk a fokhagymákat, és hozzáadjuk a pürésített paradicsomot, pár percig kevergetve főzzük, majd hozzáadjuk az őrölt paprikát és felöntjük 5 dl vízzel.
  7. A krumplikat felkockázzuk, hozzáadjuk a paprikás alaphoz, sózzuk és közepes tűzön kb. 10-15 perc alatt félpuhára főzzük.
  8. A picada mártáshoz a pirított kenyeret, a fokhagymákat, a mogyorót és a petrezselymet 1 ek. vízzel botmixerrel pürésítjük.
  9. Mikor a krumpli már majdnem puha, hozzákeverjük a mártást és beletesszük a halakat, óvatosan átforgatjuk, sózzuk, ha szükséges és további 5 percig együtt főzzük.
  10. Amikor a hal és a krumpli is puha, a fűszeres mártással meglocsolva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7074
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 15.

Ajánló

Bármilyen tengeri hallal elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tipikus partvidéki halétel, ami eredetileg Katalóniából származik, de az ország többi partvidékén is készítik. Ezt az ételt hagyományosan a halászat során megsérült, és így értékesíthetetlenné vált halakból készítették. Az ilyen típusú egytálételek mára országszerte népszerűvé váltak, a legtöbb vendéglő kínálatában is szerepelnek.

Hozzávalók

A halhoz

A picada mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?