Katalán halas egytál
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
vikki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halhoz
-
200g hal115 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
125g víz0 kcal
A picada mártáshoz
-
6g petrezselyem2 kcal
-
3g törökmogyoró16 kcal
-
13g kenyér34 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
2g víz0 kcal
Összesen
357
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halhoz
-
800g hal461 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
160g paradicsom29 kcal
-
0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
500g víz0 kcal
A picada mártáshoz
-
23g petrezselyem8 kcal
-
10g törökmogyoró63 kcal
-
50g kenyér137 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
1432
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halhoz
-
39g hal22 kcal
-
19.5g burgonya11 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
7.8g paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
17 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
24.4g víz0 kcal
A picada mártáshoz
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
0.5g törökmogyoró3 kcal
-
2.4g kenyér7 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0.4g víz0 kcal
Összesen
68
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 641.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 332.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 149 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 466 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 377 micro
Összesen
357
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 116.1 g
Zsír
-
Összesen 57.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2566.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 1208 mg
-
Nátrium 550 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1328.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 595 micro
-
K vitamin: 400 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 162 micro
-
β-karotin 1863 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4117 micro
-
Lut-zea 1507 micro
Összesen
1432
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 201 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
A halhoz
-
80 dkg hal
-
40 dkg burgonya
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 kis db paradicsom
-
1 kk fűszerpaprika
-
5 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
5 dl víz
A picada mártáshoz
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 szelet kenyér
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 ek víz
Elkészítés
A halhoz
- A halat feldaraboljuk, sózzuk és lisztbe forgatjuk.
- Serpenyőben 5-6 ek. olajat hevítünk, és a haldarabokat aranysárgára sütjük benne.
- Miután a halat megsütöttük, a megmaradt olajban aranybarnára sütjük a kenyérszeletet is.
- A paradicsomokat kimagozzuk és pürésítjük, a fokhagymákat megpucoljuk és eldaraboljuk.
- Egy lábasban kb. 2 ek. olajat hevítünk, és a fokhagymákat megsütjük benne.
- Ezután eltávolítjuk a fokhagymákat, és hozzáadjuk a pürésített paradicsomot, pár percig kevergetve főzzük, majd hozzáadjuk az őrölt paprikát és felöntjük 5 dl vízzel.
- A krumplikat felkockázzuk, hozzáadjuk a paprikás alaphoz, sózzuk és közepes tűzön kb. 10-15 perc alatt félpuhára főzzük.
- A picada mártáshoz a pirított kenyeret, a fokhagymákat, a mogyorót és a petrezselymet 1 ek. vízzel botmixerrel pürésítjük.
- Mikor a krumpli már majdnem puha, hozzákeverjük a mártást és beletesszük a halakat, óvatosan átforgatjuk, sózzuk, ha szükséges és további 5 percig együtt főzzük.
- Amikor a hal és a krumpli is puha, a fűszeres mártással meglocsolva tálaljuk.
- Receptkönyvben: 218
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7137
- Feltöltés dátuma: 2012. január 15.
Ajánló
Bármilyen tengeri hallal elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
vikki
85 recept
Tipikus partvidéki halétel, ami eredetileg Katalóniából származik, de az ország többi partvidékén is készítik. Ezt az ételt hagyományosan a halászat során megsérült, és így értékesíthetetlenné vált halakból készítették. Az ilyen típusú egytálételek mára országszerte népszerűvé váltak, a legtöbb vendéglő kínálatában is szerepelnek.