Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Katalán halas egytál

Katalán halas egytál
Katalán halas egytál
70 perc / előkészület: 45 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikus partvidéki halétel, ami eredetileg Katalóniából származik, de az ország többi partvidékén is készítik. Ezt az ételt hagyományosan a halászat során megsérült, és így értékesíthetetlenné vált halakból készítették. Az ilyen típusú egytálételek mára országszerte népszerűvé váltak, a legtöbb vendéglő kínálatában is szerepelnek.

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A picada mártáshoz

ajánlat

Bármilyen tengeri hallal elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat feldaraboljuk, sózzuk és lisztbe forgatjuk.
  2. Serpenyőben 5-6 ek. olajat hevítünk, és a haldarabokat aranysárgára sütjük benne.
  3. Miután a halat megsütöttük, a megmaradt olajban aranybarnára sütjük a kenyérszeletet is.
  4. A paradicsomokat kimagozzuk és pürésítjük, a fokhagymákat megpucoljuk és eldaraboljuk.
  5. Egy lábasban kb. 2 ek. olajat hevítünk, és a fokhagymákat megsütjük benne.
  6. Ezután eltávolítjuk a fokhagymákat, és hozzáadjuk a pürésített paradicsomot, pár percig kevergetve főzzük, majd hozzáadjuk az őrölt paprikát és felöntjük 5 dl vízzel.
  7. A krumplikat felkockázzuk, hozzáadjuk a paprikás alaphoz, sózzuk és közepes tűzön kb. 10-15 perc alatt félpuhára főzzük.
  8. A picada mártáshoz a pirított kenyeret, a fokhagymákat, a mogyorót és a petrezselymet 1 ek. vízzel botmixerrel pürésítjük.
  9. Mikor a krumpli már majdnem puha, hozzákeverjük a mártást és beletesszük a halakat, óvatosan átforgatjuk, sózzuk, ha szükséges és további 5 percig együtt főzzük.
  10. Amikor a hal és a krumpli is puha, a fűszeres mártással meglocsolva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 637
elküldve: 2
receptkönyvben: 301
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

suquet de peix, caldereta de mariscos y patata, katalán hal, paradicsomos- halas-burgonyás egytál

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Mon, 2015-02-16 08:18

Nagyon jó. A héten biztosan az asztalra kerül, afrikai harcsafilé lesz az alapanyag, és a többi hozzávaló is van itthon.
A mogyorós sűrítéssel még csak keleti receptekben találkoztam. Jó állagot és ízt ad a szaftoknak.

Tüttyentős Püttyike
Tüttyentős Püttyike / Tüttyentős Püttyike Thu, 2015-01-08 13:28

Jaj hát ez nagyon szuper!!! Mostanában próbálok gyakrabban halat tenni az asztalra, és ezzel a recepttel egy jó nagy adag támogatást kaptam a projekthez :) Isteni finom, nem bonyolult, mi kell még? :)

fesuseva
Zsucirella / fesuseva Sun, 2012-04-22 21:36

Első látásra beleszerettem ebbe a receptbe, és pontosan úgy sikerült ahogy vártam. Nagyon-nagyon finom volt.:-)

357
hal 80 dkg
burgonya 40 dkg
fokhagyma 5 gerezd
paradicsom 2 kis db
fűszerpaprika 1 kk
napraforgó olaj 5 ek
0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
víz 5 dl
petrezselyem 0.5 csokor
törökmogyoró 10 g
kenyér 1 szelet
fokhagyma 5 gerezd
víz 1 ek