r
Nosalty Logó

Frittata zöldségekkel és krémes Burrataval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Róka a fazékban
Frittata zöldségekkel és krémes Burrataval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a frittata-hoz:

Tálaláshoz

Összesen 912 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a frittata-hoz:

Tálaláshoz

Összesen 1822 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a frittata-hoz:

Tálaláshoz

Összesen 120 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2224.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    697 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    4184 micro
  • β-crypt
    332 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    5876 micro
Összesen 912 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    139.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4448.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    864.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    1395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    8367 micro
  • β-crypt
    665 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    11753 micro
Összesen 1822 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    552 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    170 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a frittata-hoz:

Tálaláshoz

Elkészítés

Hozzávalók a frittata-hoz:

  1. Első lépésként be kellett szereznem egy olyan serpenyőt, amit sütőben is lehet használni. Miután megjártuk az IKEA-t nagy örömömre :) másnap reggel neki is láthattam a frittatanak.
  2. Ha szeretnénk gyorsan elkészülni vele, készítsünk elő mindent. Az újhagymát, a paprikát és a paradicsomot kockázzuk fel. A petrezselymet vágjuk apróra. A füstölt sajtot reszeljük le.
  3. Ezek után a tojásokat üssük fel egy tálba. Fűszerezzük sóval és borssal, majd öntsük hozzá a tejet, szórjuk a sajtot is bele, és verjük fel jó habosra. Én személy szerint egy kis trükköt szoktam alkalmazni, ha szeretném, hogy jó habos legyen a keverékem: előveszem a kézimixert, és kissé rásegítek vele :) (Talán furcsállod, hogy tejet adok a tojáshoz? Ezt a praktikát még édesapámtól hallottam. A tej megakadályozza, hogy a tojás sok olajat szívjon magába. Ezért akár panírt, akár csak simán egy omlettet készítek, mindig használok tejet :))
  4. Készítsük elő a serpenyőt, kenjük meg olívaolajjal, és dobhatjuk is bele a zöldségeket. Nem kell sokáig pirítani őket, csak amíg elkezdjük érezni az illatukat. Ezután dobjunk melléjük egy kisebb adag petrezselymet, és mehetnek a tojások is a serpenyőbe. Végül a burratat tépdessük nagyobb darabokra, és ültessük a keverékbe.
  5. Ha ezzel is kész vagyunk, közepes fokozaton melegítsük a frittatat úgy 5-6 percig, ezután az előmelegített sütőben 180ºC-on süssük készre az ételt 10-15 alatt. A frittata akkor kész, ha szépen megemelkedett, és a felszíne aranysárga színt kapott.
  6. Ekkor borítsuk ki a serpenyőből egy vágódeszkára, és már szeletelhetjük is.

Tálaláshoz

  1. A bacont süssük meg a serpenyőben, és már tálalhatunk is!
  2. A rukkolát ebben az esetben nem bonyolítjuk túl, hisz egyszerűségében rejlik a csodás íze, elég, ha sózzuk, borsozzuk, és meglöttyintjük egy kis olívaolajjal. Mióta rátaláltam a rukkolára, a kissé fanyar, mindeközben édes ízű csodára, elmaradhatatlan lakója lett a hűtőmnek.
  3. A reggeli mellé készítsünk pirítóst, friss citromos teát, és fogyasszuk nagy örömmel :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 596
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Frittata zöldségekkel és krémes Burrataval
Róka a fazékban 12 recept

Ha beosztásunk engedi, szeretünk kicsit később ébredni. Előfordul, hogy nem csak a hétvégéken, hanem akár hétköznap is élvezhetjük kicsit a nyugodt reggeleket. Ekkor mindig több időt és energiát szentelek a reggelinknek.  Ezt nemrég Párom kívánságára készítettem el. Sokszor láttam már különböző műsorokban elkészíteni, és száznál is több receptet olvastam már, azonban nekünk ez a kedvencünk. Mondhatni mindenki másképp csinálja, de szerintem ez így tökéletes, megmutathatjuk vele a kreativitásunkat. A gasztronómia is pont erről szól :) Keress új ízeket és színeket, meglátod, jó móka, és még finomakat is ehetsz közben...  

Hozzávalók

Hozzávalók a frittata-hoz:

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek