Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frittata zöldségekkel és krémes Burrataval

Frittata zöldségekkel és krémes Burrataval
Frittata zöldségekkel és krémes Burrataval
65 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha beosztásunk engedi, szeretünk kicsit később ébredni. Előfordul, hogy nem csak a hétvégéken, hanem akár hétköznap is élvezhetjük kicsit a nyugodt reggeleket. Ekkor mindig több időt és energiát szentelek a reggelinknek. 

Ezt nemrég Párom kívánságára készítettem el. Sokszor láttam már különböző műsorokban elkészíteni, és száznál is több receptet olvastam már, azonban nekünk ez a kedvencünk.

Mondhatni mindenki másképp csinálja, de szerintem ez így tökéletes, megmutathatjuk vele a kreativitásunkat. A gasztronómia is pont erről szól :) Keress új ízeket és színeket, meglátod, jó móka, és még finomakat is ehetsz közben...  

hozzávalók / 2 adag

Hozzávalók a frittata-hoz:

Tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a frittata-hoz:

  1. Első lépésként be kellett szereznem egy olyan serpenyőt, amit sütőben is lehet használni. Miután megjártuk az IKEA-t nagy örömömre :) másnap reggel neki is láthattam a frittatanak.
  2. Ha szeretnénk gyorsan elkészülni vele, készítsünk elő mindent. Az újhagymát, a paprikát és a paradicsomot kockázzuk fel. A petrezselymet vágjuk apróra. A füstölt sajtot reszeljük le.
  3. Ezek után a tojásokat üssük fel egy tálba. Fűszerezzük sóval és borssal, majd öntsük hozzá a tejet, szórjuk a sajtot is bele, és verjük fel jó habosra. Én személy szerint egy kis trükköt szoktam alkalmazni, ha szeretném, hogy jó habos legyen a keverékem: előveszem a kézimixert, és kissé rásegítek vele :) (Talán furcsállod, hogy tejet adok a tojáshoz? Ezt a praktikát még édesapámtól hallottam. A tej megakadályozza, hogy a tojás sok olajat szívjon magába. Ezért akár panírt, akár csak simán egy omlettet készítek, mindig használok tejet :))
  4. Készítsük elő a serpenyőt, kenjük meg olívaolajjal, és dobhatjuk is bele a zöldségeket. Nem kell sokáig pirítani őket, csak amíg elkezdjük érezni az illatukat. Ezután dobjunk melléjük egy kisebb adag petrezselymet, és mehetnek a tojások is a serpenyőbe. Végül a burratat tépdessük nagyobb darabokra, és ültessük a keverékbe.
  5. Ha ezzel is kész vagyunk, közepes fokozaton melegítsük a frittatat úgy 5-6 percig, ezután az előmelegített sütőben 180ºC-on süssük készre az ételt 10-15 alatt. A frittata akkor kész, ha szépen megemelkedett, és a felszíne aranysárga színt kapott.
  6. Ekkor borítsuk ki a serpenyőből egy vágódeszkára, és már szeletelhetjük is.

Tálaláshoz

  1. A bacont süssük meg a serpenyőben, és már tálalhatunk is!
  2. A rukkolát ebben az esetben nem bonyolítjuk túl, hisz egyszerűségében rejlik a csodás íze, elég, ha sózzuk, borsozzuk, és meglöttyintjük egy kis olívaolajjal. Mióta rátaláltam a rukkolára, a kissé fanyar, mindeközben édes ízű csodára, elmaradhatatlan lakója lett a hűtőmnek.
  3. A reggeli mellé készítsünk pirítóst, friss citromos teát, és fogyasszuk nagy örömmel :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 437
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Róka a fazékban

Mióta szakács: 2016.02.11.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

omlett, krémes omlett, zöldséges sajtos omlett

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

925
mozzarella 10 dkg
füstölt sajt 100 g
tojás 5 db
tej 1 dl
pritaminpaprika 1 db
újhagyma 4 közepes db
paradicsom 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
bacon 5 szelet
rukkola 150 g
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint