Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis tortilla

Krumplis tortilla
Krumplis tortilla
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon tipikus spanyol tapas. A tapasbárokban számos változatával találkoztam, volt ami tojásosabb, volt ami hagymásabb. Nagyon egyszerű és hidegen is fogyasztható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított krumplit hosszanti irányban vágjuk négybe, majd a negyedeket vékonyan szeleteljük fel. Ha apróbbra szeretnénk almareszelőn is lereszelhetjük.
  2. Egy nagy serpenyőben, felhevített olajon a krumpliszeleteket süssük meg, amikor már ¾-ig megpuhult, adjuk hozzá a hagymát. Időnként kevergessük meg. Amikor a hagyma is megfonnyadt sózzuk, borsozzuk. A masszát tegyük egy tálba, és a felvert tojással keverjük össze. A tojást is sózzuk meg. A tojás mennyiségét ízlés szerint variálhatjuk. Én közepesen tojásosan készítettem (5 db).
  3. A tojásos masszát helyezzük vissza a serpenyőbe és süssük szép pirosra az alját. Úgy süssük, mint egy omlettet, amit sütés közben csak rázogatunk. Amikor az alja megsült, fedjük le egy nagy tállal vagy fedővel és borítsuk fejjel lefelé arra. Így könnyen megfordítható az omlett, majd csúsztassuk vissza a serpenyőbe, és a másik oldalát is süssük meg.
  4. Amikor kihűlt, szeletekre vágva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 84 078
elküldve: 5
receptkönyvben: 1 270
elkészítve: 34/56
Facebookon megjelent: 1

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: spanyol
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Tortilla de patatas, krumplis omlett

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wiri
wiri Wed, 2014-02-12 22:40

Ma elkészítettem és nagyon-nagyon fincsi lett! Köszönöm a receptet, jó szívvel ajánlom mindenkinek! :)

Eszterlánc
Eszterlánc Fri, 2013-07-26 12:50

Nagyon finom volt!
Éppen ilyen ízű és kinézetű valamit kaptunk Észak-Spanyolországban, és éppen ezt a receptet kerestem. :) Köszönöm!

wiwievi
wiwievi Tue, 2012-06-26 22:47

Nekünk is nagy kedvencünk a tortilla, szinte minden héten csinálunk, elöételnek vagy egy könnyü vacsorának.De én már nem a serpenyöben sütöm a krumplit elö hanem a mikróba teszem (egy közepes tortillához 3 közepes krumli 5 tojás)kicsi olaj rá 8 pec, utána megkeverem és még 5 perc, kicsit hagyom,(ha kemény még a krumpli vissza néhány percre) leöntöm róla a felesleges olajat, és mehet is a tojásba.Érdemes kipróbálni sokkal kaloriaszegényebb, gyorsabb, aki kipróbálta mindig így késziti.

szbrigi
szbrigi Fri, 2012-04-06 12:18

Imádom ezt az ételt, és igeeeeen, először Spanyolországban ettem! :))

kamahe
kamahe Wed, 2012-01-25 20:06

Reszeltem, nekem nem jött be ( lehet nem jól csináltam?!) tényleg krumplis rántotta lett leginkább. :(

ZSOFICC
Mókuska / ZSOFICC Wed, 2012-01-25 14:33

Ez tipikus spanyol étel, csak magyarosra fordítva krumplis rántotta... Úristen, hogy mekkora IQ-jú emberek vannak itt.... :((

TTimke
TTimke Wed, 2011-10-26 17:21

Ma kipróbáltuk, két személyhez (vagy egy nagyon éheshez :D) igazítva a megadott mennyiségeket. A krumplit gyalultuk hozzá, nagyon finom lett, biztos elkészítjük még máskor is. Köszi a receptet! :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2011-03-14 15:17

Megkérnénk a résztvevőket, hogy az ehhez hasonló magasröptű csevegéseket máshol folytassátok.
A Szerk.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 12:59

moderálva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 12:53

moderálva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 12:50

moderálva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 12:48

moderálva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 12:47

moderálva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 12:45

moderálva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 12:40

Kedves nosaltyfan, szerintem visszafoghatnál egy kicsit a hangnemből, és inkább örülhetnél, hogy 4 "17 éves suhanc", hogy a te szavaiddal éljek ahelyett, hogy gyorséttermekbe járna inkább a gasztronómia csodálatos tudományát gyakorolják, ha nem is nagy sikerrel, de legalább próbálkoznak a mai világra ez úgysem jellemző már sajnos. Sok sikert gyerkőcök, csak így tovább, legközelebb már biztos sikerülni fog meg is sütni az ételt nem pedig nyersen elfogyasztani!

b.jani voltam.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 12:30

moderálva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 12:28

moderálva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 12:22

Kikérjük magunknak ezt a hangnemet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-13 22:15

moderálva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-13 22:08

Sziasztok! Nem hittük volna, hogy sikerül, (ugyanis négy 17éves gyermek vagyunk), de, bár megsütni valóban nem ment, nyersen is kiváló! Köszönjük a pazar receptet, ezentúl minden baráti összejövetelen rituálészerűen elkészítjük ezt az ételt. A nyers tojás egyébként jótékony hatással van a vérkeringésre, kissé felpörget, így megalapozza a tökéletes hangulatot. És ez kell nekünk, ugyanis szigorúan elzárkózunk mindenfajta másegyéb tudatmódosítótól. Mégegyszer köszönjük NO SALTY! Hála: Ádi, Má-T, Mini, Nóri

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-06 13:14

Tegnap mi is kipróbáltuk. A krumplit lereszeltük, de szinte teljesen a recept szerint csináltuk. Érdekes módon szürke lett az egész mire kész lett és egykét helyen megbarnult (ez a legfinomabb része is) de egész jó :)

bigtityi
Tityiapu / bigtityi Wed, 2010-11-17 13:09

... Magyarosan?! Szalonna,kolbász kockák zsírjukra sütve?Majd a recept szerint tovább ......
Esetleg savanyú káposzta? /kenyér nélkül!/ Hmmmmmmmm!

kukelan
kukelan / kukelan Fri, 2010-09-17 09:21

A youtube-n fent van az elkészítése lépésről lépésre. Könnyűnek tűnik, és nagyon guszta, a hétvégén ki fogom próbálni, mert nagyon megtetszett!! Ott készítik úgy is, hogy beleteszik a masszát a serpenyőbe, a közepébe tesznek camembert sajtot, befedik a masszával, úgy sütik meg. Felvágáskor nagyon gusztusos!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-09-27 17:39

Barcelonában sehol sincs sajt benne. Amikor a Mammutban még létezett a Spanyol sarok nevű étkező, ők padlizsánnal, marinált paprikával dúsították, de volt sonkás/zöldborsós változat is. A tortilla mellé pirítós kenyeret és olivaolajos paradicsomszószt (frissen kinyomott) szoktak tálalni. (Én a szószba egy kis fokhagymát is szoktam keverni.)

Csilli
Csilli Tue, 2010-07-27 21:14

A párom is szokott hasonlót csinálni és én imádommmmmmm! Annyi a különbség, hogy ő kisüti az apróra vágott krumplit bő olajban, mint a sültkrumplit és a tojásba tesz sok-sok aprított snidlinget! Aki teheti próbálja meg, szerintem isteni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-10 13:35

Szia!

Én azt szeretném megkérdezni, hogy ehhez mit szoktak enni? Kenyeret, zöldséget? Vagy magában?
Köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-10 15:36

Szia, általában magában eszik, de ha több tojásból készíted, akkor a kenyér illik hozzá. Beacska

Terike2010
Terike2010 Thu, 2010-03-11 08:08

Sziasztok! Tegnap ez volt a vacsi,nagyon finom a krpumplit lereszeltem és a Hot-Pan-ban sütöttem
meg!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-12-12 07:01

ha krumplit lereszelem, hozzákeverem a tojást, hagymát, és a fűszereket a masszát megsüthetem sütőben is? köszönöm

lmariann
lmariann Thu, 2012-01-26 01:14

Én kipróbáltam és működött:) tortaformába pakoltam az egészet és megsütöttem sütőben. 200 fokon kell neki egy olyan 40-50 perc.

Beacska
Beácska / Beacska Mon, 2009-12-14 09:10

szia,
Hát én így még nem csináltam. Szerintem egy próbát megér. Kérlek írd meg, hogy milyen lett. köszi Bea

471
burgonya 1 kg
vöröshagyma 20 dkg
tojás 7 db
olívaolaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint