r
Nosalty Logó

Tejfölös omlett zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pimkie
Tejfölös omlett zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 599 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1198 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 186 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 599 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2071.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    451 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 1198 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    398 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilahagymát és a paradicsomot apró darabokra vágjuk, egy teflon serpenyőben 2-3 ek. olívaolajban kb. 4-5 percen keresztül pároljuk, közben bazsalikommal és egy csipet sóval ízesítjük. Ha kész, kiszedjük egy tálkába.
  2. A tojásokat és a tejfölt szép simára keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A teflon serpenyőben kb. 2 ek. olívaolajon először az egyik oldalát sütjük, majd óvatosan, egy széles lapáttal megfordítjuk, hogy a másik oldalát is meg tudjuk sütni.
  3. Tálaláskor az omlett egyik felére halmozzuk a lilahagymás-paradicsomot, a másik felét ráhajtjuk. Tehetünk rá 1 kiskanál tejfölt, illetve megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal.
  4. Köretnek pirítóst, vagy bármilyen zöldségköretet is tálalhatunk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 5754
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Most épp olyan időszakot élek, amikor próbálom a húst és a pékárut kicsit mellőzni az étrendemből. Kenyér helyett ruccolát tálaltam az omlett mellé. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!