Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kajgona

Kajgona
Kajgona
5 perc / sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kajgona, vagy ahogy nálunk hívták, kajdina kedvelt kiadós reggeli volt a nyári időszakban. Gyakran fogyasztották abált paprikával, öntött salátával, sült szalonnával, kenyérrel. Leginkább a rántottára emlékeztet, de attól kicsit tartalmasabb, hiszen tojásonként 1-1 evőkanál lisztet, valamint őrölt pirospaprikát és kevés tejet kevertek a felvert tojáshoz.

A recept a Pécsi Borozó nyári számában jelent meg.
 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Dinsztelt (abált) paprikával igen finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a liszttel, a tejjel, a sóval és az őrölt pirospaprikával jól felverjük.
  2. Forró zsíron, lassú tűzön, fedő alatt megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 331
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

kajdina, lisztes tojás

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andora22
andora22 Wed, 2011-09-21 08:25

Én is szoktam ilyen tojáscsalást véghezvinni, de liszt helyett morzsával dúsítom - és egy kicsit több tejjel. Nagyon finom, habos lesz tőle.

290
tojás 4 db
finomliszt 4 csapott ek
tej 4 ek
1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
sertészsír 1 ek