r
Nosalty Logó

Friss lazacsaláta kecskesajtos, ropogós bagettel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Demesék
Friss lazacsaláta kecskesajtos, ropogós bagettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 971 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2159.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    452 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    2668 micro
  • β-crypt
    267 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 971 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4319.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1480 mg
  • Nátrium
    1649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1146 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    903 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    5335 micro
  • β-crypt
    533 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    2186 micro
Összesen 1941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    254 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésként előkészítjük a lazacot. Ehhez egy kisebb tálba, tálkába 4 ek. olívaolajat adunk, hozzápréselünk egy negyed citrom levét, ízlés szerint fokhagyma-granulátumot, továbbá 1 teáskanál szárított petrezselyemzöldet és 1-1 csipet sót és borsot adunk. A keveréket jól elvegyítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott lazacfilét.
  2. A következő lépésben a salátakeveréket és a hozzá illő szószt készítjük el, amihez először is tetszés szerinti darabokra aprítjuk a paradicsomot, uborkát, paprikát és 1 apróbb fej salottahagymát. A zöldség- és a salátakeveréket beletesszük egy nagyobb tálba. A szósz összetevőit egy másik, kisebb tálban keverjük össze: kb. 2 ek. olívaolajat, 1 kk. fehérborecetet, 1 tk. mustárt, 1 ek. folyékony aromát, 1 csipet fokhagyma-granulátumot, valamint pici sót és borsot. A szószt közvetlenül tálalás előtt keverjük csak össze az előkészített salátakeverékkel.
  3. Ezután egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és ráhelyezzük a 12 szelet bagettet. A bagetteket megszórjuk provence-i fűszerekkel, meglocsoljuk őket olívaolajjal, majd erre jönnek a felkarikázott kecskesajt-darabok. Ha ezzel megvagyunk, 200 C fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 8-10 percre.
  4. Ha minden elkészült, tálalhatjuk az ételünket, melyet 1 szelet citrommal díszítünk. Jó étvágyat kívánunk :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 592
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss lazacsaláta kecskesajtos, ropogós bagettel
Demesék 2 recept

Ha egy igazán könnyű, ugyanakkor laktató és gyorsan elkészíthető ételre vágysz, ne habozz elkészíteni ezt a receptet, ami ráadásul egészséges is!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?