Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves Sandrine-től

Frankfurti leves Sandrine-től
Frankfurti leves Sandrine-től
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért szeretem a kínai kelt többek között, mert a sima káposztával ellentétben nem okoz emésztési panaszokat, és nem puffaszt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A kínai kelt felszeleteljük, a burgonyát felkockázzuk, a répákat karikára, a vöröshagymát kiskockákra vágjuk. A virslit pedig felkarikázzuk.
  2. A vöröshagymát megfonnyasztjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a burgonyát, a répákat és a fokhagymát is rányomjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és felforraljuk. Ízesítjük a levest sóval, borssal, kevés ételízesítővel, majorannával, őrölt köménnyel és a fűszerpaprikával.
  4. Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a kínai kelt és az átmosott savanyú káposztát is. Felöntjük a maradék vízzel. Ekkor használjuk a paprikakrémeket és a fokhagymakrémet.
  5. A virslikarikákat is beletesszük a levesbe, majd készre főzzük.
  6. Miután lekapcsoljuk a lángot, ollóval belevagdossuk a petrezselyemzöldet.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 43 082
elküldve: 8
receptkönyvben: 132
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

frankfurti leves kínai kelből, savanyú káposztás frankfurti leves, frankfurter suppe

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

146
kínai kel 45 dkg
savanyú káposzta 20 dkg
burgonya 3 db
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
virsli 140 g
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 1 tk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 tk
paprikakrém 1 ek
csípős paprikakrém 1 teáskanál
fokhagymakrém 0.5 teáskanál
petrezselyem 1 ek
víz 2.5 l