Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorannás frankfurti leves

Majorannás frankfurti leves
Majorannás frankfurti leves
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a család kedvenc levese, én sajtos pogácsát szoktam hozzá sütni. Ez a frankfurti leves más, mint a hagyomásnyos, ajánlom mindenkinek, nagyon finom. :) Próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom hozzá a füstölt virslit, zamatosabb ízt kapunk. A leves mellé a sajtos pogácsát ajánlom. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet kis kockákra vágtunk.
  3. Az egészet sózzuk, borsózzuk, meghintjük majorannával és vágott petrezselyemmel. Felengedjük vízzel.
  4. Mikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát.
  5. Az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, és ezzel sürítjük be a már forrásban lévő levest.
  6. A végén tesszük bele az előzőleg oldajon megpirítött virslikarikákat.
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 33 654
elküldve: 2
receptkönyvben: 209
elkészítve: 16/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Gumicukor

Mióta szakács: 2011.10.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

frankfurti leves, kelkáposztás leves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Iwry
Iwry / Iwry Sun, 2012-12-23 13:03

Isteni finom lett, sőt az egyik kedvenc ételünk! Köszi a receptet!

468
kelkáposzta 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
burgonya 2 db
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 1 csapott ek
virsli 20 dkg
tejföl 1.5 dl
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l