r
Nosalty Logó

Frankfurti leves 4. -bazsalikommal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Frankfurti leves 4. -bazsalikommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2529 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    151.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6786.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1577 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    3514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2031 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    442 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    15177 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3982 micro
Összesen 2149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    300 micro
  • β-karotin
    918 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, és beletesszük a kockára vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk.
  2. Felöntjük vízzel (kb. 2 l), és 20-25 perc alatt készre főzzük.
  3. Hozzáadjuk a karikára vágott virslit.
  4. A tejfölt simára keverjük a liszttel, a pirosarannyal és a bazsalikommal.
  5. Hozzáadjuk a leveshez, és újra felforraljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 419
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 50513
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A friss bazsalikom jól áll ennek a levesnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!