Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves tarjával

Frankfurti leves tarjával
Frankfurti leves tarjával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hűvös, őszi estéken tökéletes fogás. A füstölt hústól igazán intenzív az íze. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk. A krumplit meghámozzuk és szintén kockázzuk.
  2. A zsiradékon megfuttatjuk a hagymákat, hozzáadjuk a porpaprikát és a fűszerköményt. Én le szoktam közben húzni a tűzről, nehogy megégjen a paprika. A krumplit beleforgatjuk, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a szükséges só-borsot (ügyeljünk a sóval a tarja miatt). Közepes lángon főzzük.
  3. A tarját felkockázzuk, hozzáadjuk a leveshez.
  4. A kelkáposztát megmossuk, csíkokra vágjuk. Én a középső vastag részt ki szoktam vágni a levelekből. Ha nagyjából megfőtt a krumpli, beletesszük a káposztát is.
  5. Ha a káposzta is összeesett kicsit, hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Mivel annak pár perc elég, elkészítjük a habarást, a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, forró leveslével hígítjuk. Hozzáöntjük a leveshez. Innentől kb. öt perc, és el is zárhatjuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 555 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 391
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtosroló

Mióta szakács: 2019.04.30.
28 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt tarjás leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

331
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
burgonya 4 közepes db
kelkáposzta 0.5 közepes db
füstölt tarja 20 dkg
virsli 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l
tejföl 3 ek
finomliszt 1 ek