Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Franciasaláta tartármártással

Franciasaláta tartármártással
Franciasaláta tartármártással
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapanyagokat én friss zöldségből csinálom, de el lehet készíteni franciasaláta alapból is.

hozzávalók / 12 adag

Zöldség alapanyagok

Tartármártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Zöldség alapanyagok

  1. A répát apró kockákra vágjuk, felrakjuk sós vízben főni. Amikor már 3/4-ig megfőtt, hozzáadjuk a borsót, kukoricát (ezeket általában fagyasztva veszem, ha nincs szezonja).
  2. A krumplit héjában megfőzzük. Amikor megfőtt, megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk.
  3. Megpucoljuk az almát, azt is apró kockákra vágjuk.

Tartármártás

  1. 2 tojássárgáját elkezdjük az olajjal kikavarni. Ne öntsük rá egyszerre az 1-2 evőkanálnyi olajat, csak pár cseppenként. Az állagból meg lehet állapítani, kell-e még hozzá. Finom, krémes legyen a sárgája.
  2. Utána hozzáadjuk a többi hozzávalót: tejföl, só, bors, cukor, citromlé, mustár. (Ezekhez adtam meg körülbelüli mértéket, de igazából mindenki ízlés szerint csinálja, a tejföl az, amit nem szabad sajnálni belőle. Mi elég borsosan szeretjük, így abból is van benne bőven.)
  3. A mártást simára keverjük.
  4. Amikor kihűltek a hozzávalók, akkor ráöntjük a mártást, és azt is összekeverjük. Aznap is fogyasztható, de másnap az igazi, amikor már összeértek az ízek.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 130
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbi84

Mióta szakács: 2014.12.16.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

franciasaláta, krumplis franciasaláta, majonézes krumplisaláta borsóval és kukoricával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

439
sárgarépa 1 kg
zöldborsó 1 kg
csemegekukorica 1 kg
újkrumpli 1 kg
alma 3 közepes db
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 1.5 ek
tejföl 1000 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 2 púpozott ek
citromlé 0.5 citromból nyert
mustár 2 ek