Franciasaláta tartármártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Barbi84
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
Zöldség alapanyagok
-
83g sárgarépa30 kcal
-
83g zöldborsó68 kcal
-
83g csemegekukorica72 kcal
-
83g újkrumpli51 kcal
-
50g alma23 kcal
Tartármártás
Összesen
443
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
Zöldség alapanyagok
-
1000g sárgarépa365 kcal
-
1000g zöldborsó810 kcal
-
1000g csemegekukorica860 kcal
-
1000g újkrumpli616 kcal
-
600g alma281 kcal
Tartármártás
-
40g tojássárgája129 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
1000g tejföl1980 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
20g mustár12 kcal
Összesen
5318
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
Zöldség alapanyagok
-
17.4g sárgarépa6 kcal
-
17.4g zöldborsó14 kcal
-
17.4g csemegekukorica15 kcal
-
17.4g újkrumpli11 kcal
-
10.5g alma5 kcal
Tartármártás
-
0.7g tojássárgája2 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
17.4g tejföl35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
Összesen
93
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 684.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 351.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 776 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 2611 micro
-
β-karotin 6595 micro
-
β-crypt 103 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2852 micro
Összesen
443
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 144.5 g
Zsír
-
Összesen 238.1 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1024 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8217.7 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 1768 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 1131 mg
-
Foszfor 3736 mg
-
Nátrium 1418 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 721.5 g
-
Cukor 299 mg
-
Élelmi rost 133 mg
VÍZ
-
Összesen 4217.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9311 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 720 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 413 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1499 micro
-
Kolin: 1233 mg
-
Retinol - A vitamin: 1358 micro
-
α-karotin 31331 micro
-
β-karotin 79146 micro
-
β-crypt 1239 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 34220 micro
Összesen
5318
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 547 micro
-
β-karotin 1381 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 597 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
Zöldség alapanyagok
-
1 kg sárgarépa
-
1 kg zöldborsó
-
1 kg csemegekukorica
-
1 kg újkrumpli
-
3 közepes db alma
Tartármártás
-
2 db tojássárgája
-
1.5 ek napraforgó olaj
-
1000 g tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 púpozott ek cukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 ek mustár
Elkészítés
Zöldség alapanyagok
- A répát apró kockákra vágjuk, felrakjuk sós vízben főni. Amikor már 3/4-ig megfőtt, hozzáadjuk a borsót, kukoricát (ezeket általában fagyasztva veszem, ha nincs szezonja).
- A krumplit héjában megfőzzük. Amikor megfőtt, megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk.
- Megpucoljuk az almát, azt is apró kockákra vágjuk.
Tartármártás
- 2 tojássárgáját elkezdjük az olajjal kikavarni. Ne öntsük rá egyszerre az 1-2 evőkanálnyi olajat, csak pár cseppenként. Az állagból meg lehet állapítani, kell-e még hozzá. Finom, krémes legyen a sárgája.
- Utána hozzáadjuk a többi hozzávalót: tejföl, só, bors, cukor, citromlé, mustár. (Ezekhez adtam meg körülbelüli mértéket, de igazából mindenki ízlés szerint csinálja, a tejföl az, amit nem szabad sajnálni belőle. Mi elég borsosan szeretjük, így abból is van benne bőven.)
- A mártást simára keverjük.
- Amikor kihűltek a hozzávalók, akkor ráöntjük a mártást, és azt is összekeverjük. Aznap is fogyasztható, de másnap az igazi, amikor már összeértek az ízek.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 21699
- Feltöltés dátuma: 2015. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barbi84
37 recept
Az alapanyagokat én friss zöldségből csinálom, de el lehet készíteni franciasaláta alapból is.